Όπως ήδη είχε προαναγγείλει μία εβδομάδα πριν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του 2024, παρουσιάζοντας μια επιθετικά συντηρητική ατζέντα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εκτέλεση ατόμων που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή. Είμαστε ένα αποτυχημένο έθνος για εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε ο Τραμπ σε ομιλία του στην ιδιωτική του λέσχη στη Φλόριντα και πρόσθεσε : «Θα διασφαλίσω ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν θα πάρει άλλα τέσσερα χρόνια».

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: 11.000 κρατικά έγγραφα και φωτογραφίες, κάποια απόρρητα, βρέθηκαν τελικά στο εξοχικό του Τραμπ στη Φλόριντα

Ο Τραμπ κατέθεσε έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή νωρίτερα το βράδυ της Τρίτης, στα οποία δήλωσε ότι είναι υποψήφιος για την προεδρία και ίδρυσε μια νέα επιτροπή εκστρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα κάνει μια «μεγάλη ανακοίνωση» την Τρίτη 15 Νοεμβρίου από το θέρετρό του στο Μαρ-α-Λάγκο, από όπου αναμένεται να ξεκινήσει και την προεδρική του εκστρατεία το 2024.

Τρίτη εκστρατεία

Η εκστρατεία θα είναι του Τραμπ για την προεδρία, αλλά η πρώτη φορά που προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους μετά την άρνησή του να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 .

«Αυτή η εκστρατεία θα αφορά ζητήματα, όραμα και επιτυχία και δεν θα σταματήσουμε, δεν θα εγκαταλείψουμε, έως ότου επιτύχουμε τους υψηλότερους στόχους και κάνουμε τη χώρα μας μεγαλύτερη από ποτέ», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε ότι η «σοβαρότερη απειλή για τον πολιτισμό μας» ήταν αυτό που ονόμασε η «εργαλειοποίηση» από το Υπουργείου Δικαιοσύνης και το FBI, που διερευνούν επί του παρόντος τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων, καθώς και τον ρόλο του σε μια τεράστια προσπάθεια ανατροπής των προεδρικών εκλογών του 2020 και να εμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Κάλεσε για «μια αναθεώρηση από πάνω προς τα κάτω και καθαρισμό από τη σαπίλα και τη διαφθορά της Ουάσιγκτον, DC»

Ξεκινώντας την προεκλογική του εκστρατεία τώρα, μόλις μια εβδομάδα αφότου οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν τα αποτελέσματα που περίμεναν στις ενδιάμεσες εκλογές, ο Τραμπ φαίνεται να απορρίπτει τις συμβουλές νυν και πρώην συμβούλων που τον είχαν προειδοποιήσει να μην δηλώσει την υποψηφιότητά του τόσο σύντομα μετά την ήττα του κόμματός του.

Ο κόσμος του Τραμπ

Περιέγραψε με ειδυλλιακούς όρους τη θητεία του, μιλώντας για μια χώρα που απολάμβανε ειρήνη, ευημερία κι έχαιρε σεβασμού στη διεθνή σκηνή, αντιπαραβάλλοντας τη με τα δεινά που έφερε, κατ’ αυτόν, η προεδρία του Τζο Μπάιντεν, που «μας έχει φέρει στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».

«Πριν από δύο χρόνια ήμασταν σπουδαία χώρα και σύντομα θα είμαστε ξανά», η Αμερική «επιστρέφει», συνέχισε. Επανήλθε στις αγαπημένες του θεματικές, τη μετανάστευση («μας δηλητηριάζουν»), την εγκληματικότητα, («λίμνες αίματος»), υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει την επιβολή της θανατικής ποινής στους διακινητές ναρκωτικών, ότι θα επαναφέρει στην ενεργή υπηρεσία μέλη και στελέχη του στρατού που αποτάχτηκαν επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο κατά της COVID-19…

Υποστήριξε ότι η εκστρατεία του θα υποστεί πόλεμο από οργανώσεις «της αριστεράς», το «κατεστημένο» της Ουάσινγκτον και «τα μέσα ενημέρωσης», σπεύδοντας να συμπληρώσει «δεν θα φοβηθούμε. Θα επιμείνουμε. Θα προχωρήσουμε μπροστά ενάντια στο ρεύμα».

«Το κόκκινο κύμα» που δεν ήρθε

Οι Ρεπουμπλικάνοι παρουσιάζονταν σίγουροι τους τελευταίους μήνες ότι θα ανακτήσουν με ευκολία στις ενδιάμεσες εκλογές τον έλεγχο των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς, υποσχόμενοι ένα «κόκκινο κύμα» (σ.σ. σαρωτικές νίκες Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων) ακόμη και ένα «τσουνάμι» που όμως δεν ήρθε.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματά τους προκαλούν αναταραχή στους εκλεγμένους αξιωματούχους τους στο Κογκρέσο, προμηνύοντας ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών.

Σε μια επιστολή που αποκάλυψε το Politico, Τραμπιστές γερουσιαστές ζητούν να αναβληθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του αρχηγού τους στη Γερουσία, θέτοντας μια πρόκληση για τον σημερινό ηγέτη, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτς ΜακΚόνελ. «Είμαστε όλοι απογοητευμένοι που δεν έγινε πραγματικότητα ένα “Κόκκινο Κύμα” και υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό», γράφουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης