Τα σχέδια της Louis Vuitton, να μετατρέψει τα γραφεία της εταιρεία στο Παρίσι, σε ένα εκτεταμένο συγκρότημα που περιλαμβάνει το πρώτο ξενοδοχείο  στον κόσμο και το μεγαλύτερο κατάστημά της,  αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού οίκου πολυτελείας.

Σε συνέντευξή του στο WWD, ο Μάικλ Μπερκ μίλησε για την  «η πιο εντυπωσιακή θέα στον κόσμο», περιγράφοντας ένα πανόραμα που εκτείνεται από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι την Παναγία των Παρισίων.

Η μητρική εταιρεία LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton έχει μεταμορφώσει ριζικά τη γύρω γειτονιά τους τελευταίους 18 μήνες με τα αποκαλυπτήρια του ανακαινισμένου πολυκαταστήματος La Samaritaine και του ξενοδοχείου Cheval Blanc και τα εγκαίνια του πρώτου υποκαταστήματος στο Παρίσι των ιταλικών ζαχαροπλαστείων Cova.

Τα σχέδια

«Οι Παριζιάνοι επιτέλους το ανακαλύπτουν ξανά. Το έχουν αγκαλιάσει. Υπάρχει μουσική δρόμου τώρα στις 11 μ.μ. εδώ έξω. Όταν το αναλάβαμε, αυτό ήταν ένα no man’s land, αν όχι χειρότερο. Κανείς που έχει μυαλό δεν θα περπατούσε εδώ τη νύχτα», είπε ο Μπερκ.

Και αποκάλυψε ότι ο Bernard Arnault , μόλις ξεκινάει, με σχέδια να προσελκύσει περισσότερα γραφεία, καταστήματα, κατοικίες, εστιατόρια και πολιτιστικές δραστηριότητες στην περιοχή.

«Το όνειρό μου ήταν να δημιουργήσω μια αναγέννηση του αρχικού εμπορικού κέντρου του Παρισιού», είπε ο Μπερκ. «Ήταν το όραμα του Μπέρναρντ από παλιά και είμαστε στα μισά του δρόμου. Θα χρειαστούν άλλα 10, 15 χρόνια για να το πάμε εκεί που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι».

«Θα είναι ένα έργο σε εξέλιξη για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο εκθεσιακός χώρος έχει διάρκεια ζωής ενός έτους και μετά τον επόμενο χρόνο, θα κάνουμε κάτι άλλο. Και τελικά, πιθανώς η πλειοψηφία αυτού του κτιρίου 400.000 τετραγωνικών ποδιών θα είναι κάτι άλλο από ένα γραφείο», πρόσθεσε.

«Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού χώρου διαμονής. Μόλις πριν από δύο χρόνια, ο κόσμος εξέφραζε την ιδέα και έλεγε πόσο τρελός πρέπει να είσαι για να βάλεις το Cheval Blanc», παρατήρησε. «Και είναι μια συντριπτική επιτυχία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus