Υπάρχουν ενδείξεις ότι στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX σημειώθηκε σοβαρή απάτη και κακοδιαχείριση, σύμφωνα με τις δικαστικές καταθέσεις των εκκαθαριστών της εταιρείας από τις Μπαχάμες αργά την Τετάρτη. Το ανταλλακτήριο, το οποίο είχε ως έδρα τις Μπαχάμες, κήρυξε πτώχευση στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τη μη ξεκάθαρη σχέση του με τα οικονομικά στοιχεία της αδελφής εταιρείας συναλλαγών Alameda Research, που οδήγησαν σε πανικό των επενδυτών και σημαντικές εκροές.

Τα μέχρι σήμερα ευρήματα των κοινών προσωρινών εκκαθαριστών δείχνουν ότι ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί σοβαρές απάτες και κακοδιαχείριση όσον αφορά στον όμιλο FTX όπου υπάγεται και η Alameda Research. Τα έγγραφα κατατέθηκαν εκ μέρους των Brian Simms, Kevin Cambridge και Peter Greaves, οι οποίοι έχουν τεθεί επικεφαλής της εκκαθάρισης των υποθέσεων της εταιρείας στις Μπαχάμες.

Η FTX κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Delaware στις 11 Νοεμβρίου, αλλά αυτό αμφισβητήθηκε από τον Simms, ο οποίος σε νομική κατάθεση την Τρίτη δήλωσε ότι όλος ο όμιλος διοικούνταν, στην πράξη, από τις Μπαχάμες. Η κατάθεση της Τετάρτης, λοιπόν, επιδιώκει να εμποδίσει προσωρινά την πώληση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της FTX, έως ότου τα δικαστήρια καταλήξουν σε επίσημη απόφαση βάσει του κεφαλαίου 15 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, το οποίο ασχολείται με τη διασυνοριακή αφερεγγυότητα.

Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα που ανέφεραν ότι η Alameda χρωστάει στην FTX περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ουσιαστικά επιβεβαίωναν ότι η διοίκηση της FTX έκανε κατάχρηση των καταθέσεων των πελατών της στο χρηματιστήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων FTX για να επεκτείνει μη γνωστοποιημένα δάνεια στην Alameda, προστίθεται στην κατάθεση, αναφέροντας επίσης το αποτυχημένο δάνειο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων στη Voyager τον Μάιο. Η εταιρεία περιλαμβάνει ακόμη περίπου 134 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες παγκοσμίως με αποτέλεσμα να έχει εμπλακεί σε ακατάστατες νομικές διαδικασίες για την εκκαθάριση και την αποπληρωμή έως και ενός εκατομμυρίου πιστωτών.

Ο ιδρυτής της FTX και της Alameda, Sam Bankman-Fried παραιτήθηκε την Παρασκευή και είναι πιθανό η εταιρεία να αντιμετωπίσει ποινικές διαδικασίες, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις Μπαχάμες την Κυριακή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News