Σε τροχιά μείωσης για δεύτερη εβδομάδα βρίσκονται οι τιμές του πετρελαίου καθώς σήμερα απώλεσαν τα χθεσινά κέρδη, με φόντο τις ανησυχίες για αποδυνάμωση της ζήτησης από την Κίνα και τις αναμενόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το Brent, κάτω από τα 90 δολάρια και σήμερα, υποχώρησε κατά 7 σεντς ή 0,1% στα 89,71 δολάρια το βαρέλι στις 12:13 ώρα Ελλάδος.Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 9 σεντς, ή 0,1%, στα 81,73 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Federal Reserve: Πιο μικρές και πιο πολλές αυξήσεις επιτοκίων

Και οι δύο δείκτες αναφοράς οδεύουν προς μια δεύτερη εβδομαδιαία απώλεια. Το Brent βρίσκεται πορεία πτώσης μεγαλύτερης του 6% ενώ το WTI υποχωρεί κατά 8%.

Οι ανησυχίες για την ύφεση κυριάρχησαν αυτή την εβδομάδα, παρά την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αργό από τις 5 Δεκεμβρίου και την σύσφιγξη της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+.

Κίνα και Fed

Η Κίνα, η οποία σύμφωνα με πηγές επιδιώκει να επιβραδύνει τις εισαγωγές αργού από ορισμένους εξαγωγείς, καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ οι προσδοκίες για τον περιορισμό των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων στις ΗΠΑ έχουν μετριαστεί από τα σχόλια αξιωματούχων της Fed τις προηγούμενες ημέρες.

Σενάριο «έκρηξης» τιμών

Αξιοσημείωτο είναι το σχόλιο του Stephen Brennock της χρηματιστηριακής εταιρείας πετρελαίου PVM, ο οποίος είπε στο Reuters ότι για την ώρα εκλείπουν οι προϋποθέσεις για άνοδο των τιμών, όμως, με το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό αργό σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να κλείσουν με έκρηξη στο τέλος του χρόνου.

Οι ανησυχίες για την ύφεση κυριάρχησαν αυτή την εβδομάδα, ακόμη και παρά την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό αργό από τις 5 Δεκεμβρίου και την σύσφιγξη της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ+.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές