Να κινηθεί και πάλι προς τη ζώνη των 890 μονάδων, αφήνοντας πίσω του τη διόρθωση που ήδη μέτρησε δύο συνεδριάσεις, προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,70% στις 889,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης

Ο γενικός δείκτης φαίνεται να αντιδρά καλά μετά την «επίσκεψή» του στη στήριξη των 880 μονάδων, κάνοντας την ελάχιστη διόρθωση που χρειάζεται σε μεσοπρόθεσμες ανοδικές κινήσεις. Βέβαια για την δοκιμή για ακόμη μία φορά (ήδη έχουν δοκιμαστεί ανεπιτυχώς τρεις φορές) της πολύ σοβαρής ζώνης των 900 μονάδων απαιτούνται χρόνος, χρήμα και επιμονή σε ένα δύσκολο περιβάλλον, ειδικά διεθνώς.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές του ot.gr υπάρχουν τρία σενάρια στην αγορά, τα οποία και τα τρία συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες. Το αρνητικό, που θέλει την αγορά να χάνει τις 880 μονάδες και να προσγειώνεται στις 860, το ουδέτερο που υπαγορεύει μια κίνηση μεταξύ 880 – 900 μονάδων και το θετικό που απαιτεί τη διάσπαση των 900 μονάδων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς τις 930. Το κλείσιμο της εβδομάδας σήμερα θα δείξει ποιο σενάριο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, τώρα, η πλειονότητα των τίτλων είναι σε θετικά εδάφη, με τις ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Jumbo, Eurobank και Coca Cola να ξεχωρίζουν. Ανοδικά κινούνται και οι ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Εθνική Σαράντης, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ πτωτικά οι Motor Oil και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders