Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν κάποια βελτίωση, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται και τα στοιχεία από τις πράξεις TLTROs της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίες στήριξαν τον τραπεζικό κλάδο.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο κοινής ωφελείας να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,31% στις 7.369 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,49% στις 14.336 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,63% στις 6.619 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η αυστριακή εταιρεία κοινής ωφέλειας Verbund κερδίζει 8%, ενώ η γαλλική εταιρεία εμπορικών ακινήτων Unibail-Rodamco-Westfield υποχωρεί κατά 4%, καθώς υποβαθμίστηκε η σύστασή της από την Goldman Sachs σε “πώληση” από “ουδέτερη”.

Τα μάκρο

Θετικά στις αγορές λειτουργούν τα τελευταία στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον δείκτη της GfK να ανεβαίνει στο -44 τον Νοέμβριο, από το -47 τον Οκτώβριο, ενώ ήταν σημαντικά καλύτερος από το αναμενόμενο -52, ακόμη και αν παρέμεινε κοντά στα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Επιπλέον, οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, ένα καλύτερο μέγεθος από το αναμενόμενο, αν και αυτό εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πτώση 6,1% σε ετήσια βάση, με τους Βρετανούς καταναλωτές να αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη του πληθωρισμού και την αύξηση των επιτοκίων.

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν μόλις μία ημέρα αφότου ο καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ επιβεβαίωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ ανακοίνωσε αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών ύψους 55 δισεκατομμυρίων λιρών.

Επίσης, η εστίαση σήμερα θα είναι στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει πόσα από τα δάνεια ύψους 2,1 τρισ. ευρώ που έχουν λάβει οι τράπεζες στο πλαίσιο των στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης θα πρέπει να καλυφθούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές