Στην πρόσληψη εκατοντάδων τεχνικών και μηχανικών οι οποίοι έχουν χάσει τις δουλειές τους από άλλες μεγάλες εταιρείες προσανατολίζεται η Jaguar Land Rover προκειμένου να τους αξιοποιήσει στην ανάπτυξη του κλάδου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η JLR, η οποία ανήκει στην ινδική Tata Motors, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «ανοίγει» περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας για απολυμένους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας προκειμένου να καλύψει την έλλειψη που υπάρχει σε τομείς όπως το self-driving, η ηλεκτροκίνηση, η μηχανική μάθηση και η επιστήμη δεδομένων.

Διαβάστε επίσης – Ηλεκτροκίνηση: Αναζητά κεφάλαια η ΝΑΜCO για το πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η βρετανική βιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων, η οποία θέλει να καταστεί πρωταγωνίστρια στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων από το 2025, εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι που εγκαταλείπουν μεγάλους τεχνολογικούς ομίλους όπως η Amazon, είναι πολύ πιθανό να έχουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για να καλύψουν νέους ρόλους στη Βρετανία, την Ιρλανδία. τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Κίνα και την Ουγγαρία.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνηση: Kινεζική «έφοδος» στην Ευρώπη;

Η πλειονότητα των θέσεων εργασίας θα είναι στη Βρετανία και θα χωριστούν μεταξύ των γραφείων της JLR στο Μάντσεστερ και του Gaydon στην κεντρική Αγγλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Anthony Battle.

Ποιες ειδικότητες είναι σε ζήτηση

«Είχαμε κενές θέσεις σε αυτές τους τομείς για αρκετό καιρό. Ορισμένες από τις θέσεις αυτές είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθούν επειδή είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά, ιδιαίτερα για ειδικότητες όπως οι μηχανικοί λογισμικού και οι αρχιτέκτονες», δήλωσε ο Battle σε μια διαδικτυακή συνέντευξή του.

«Είναι τυχαίο για εμάς, και σίγουρα για άλλους, ότι τώρα υπάρχει αυτή η τεράστια διαθεσιμότητα ταλέντων σε μια εποχή που είχαμε ήδη σχεδιάσει να προχωρήσουμε».

Η απόφαση για τις προσλήψεις ελήφθη παράλληλα σχεδόν με τις χιλιάδες απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, όπως το Twitter, η Meta και η Amazon, μερικές από τις οποίες έχουν γραφεία στο Λονδίνο και το Δουβλίνο.

Οι νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση, θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες συλλογής δεδομένων της εταιρείας μέσω των οποίων αποκτά πληροφορίες για την απόδοση των αυτοκινήτων και τη συμπεριφορά των πελατών, πρόσθεσε ο Battle.

Η JLR ανακοίνωσε πέρυσι μια στρατηγική στροφής στην ηλεκτροκίνηση σύμφωνα με την οποία όλα τα αυτοκίνητα της Jaguar θα είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2024 και επιλογές για ηλεκτρικά οχήματα θα προσφέρονταν σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό της, συμπεριλαμβανομένης της Land Rover.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Big Tech: Νέος πυρετός του χρυσού – Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ο πυρετός του χρυσού καταλαμβάνει τις Big Tech: Στόχος η κορυφή στην τεχνητή νοημοσύνη

Οι περισσότεροι παίκτες της Silicon Valley προετοιμάζουν εδώ και χρόνια προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης - Η κυκλοφορία του ChatGPT σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του αγώνα

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;
Academia |

Μπορεί ο Αλγόριθμος να είναι ηθικός, δίκαιος, διαφανής, να δικάζει και να διοικεί;

Ο «παρο­ξυσμός αισιοδοξίας» για την Τεχνητή Νοημοσύνη συνοδεύεται όμως και από έντονους προβληματισμούς για τους όρους, τα όρια και τις επιπτώσεις της ανάθεσης ανθρωπίνων δραστηριοτήτων σε τέτοια συστήματα.