Εντελώς διαφορετικά είναι τα σημερινά δεδομένα της αγοράς με εκείνα που διαδέχθηκαν την χρηματοπιστωτική κρίση και οδήγησαν και στην κατάρρευση της κτηματαγοράς, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών – Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος, μιλώντας στο 3ο Ελληνοσερβικό Φόρουμ, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

«Σήμερα οι περισσότερες εκ των πράξεων – τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθησή μου και των συναδέλφων μου από την Αττική – γίνονται με μετρητά χρήματα. Άρα η εικόνα δεν είναι η ίδια. Αυτό απέχει πολύ από μια απότομη πτώση. Προσωπική μου άποψη είναι ότι μπορεί να υπάρξει σε ορισμένες περιοχές σε συγκεκριμένα σημεία «φούσκα» λόγω του υπέρμετρου ενδιαφέροντος κάποιων για να αγοράσουν σε κάποιες περιοχές με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν ξεφύγει τελείως».

Διαβάστε επίσης – Σύλλογος μεσιτών Αθηνών – Αττικής: Προσοχή στους μεσίτες-«μαϊμού»

Τίποτα δεν έχει τελειώσει με τη «χρυσή βίζα»

Ο πρόεδρος του ΣΜΑΣΑΑ υπογράμμισε πως η απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του ποσού για να πάρει κάποιος τη «χρυσή βίζα» επενδύοντας σε ένα ή και περισσότερα ακίνητα στη χώρα μας, είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και εκτίμησε πως στο τέλος – αφού δεν έχει προχωρήσει στα χαρτιά – η απόφαση θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Διαβάστε επίσης: Real Estate: Στο ραντάρ αμερικανών επενδυτών η «άγνωστη» Ελλάδα

Αποφάσεις στο «πόδι», χωρίς να ρωτούν τους γνώστες της αγοράς

Στο κομμάτι των αποφάσεων των εκάστοτε κυβερνήσεων αναφέρθηκαν σχεδόν όλοι οι ομιλητές, οι οποίοι συμφώνησαν με την επισήμανση του προέδρου του ΣΜΑΣΑΑ, πως ουδέποτε δεν κλήθηκαν οι πραγματικοί παράγοντες της αγοράς να παρουσιάσουν την πραγματική εικόνα σε οποιαδήποτε σύσκεψη. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το πρόσφατο σχέδιο νόμου για τις αντικειμενικές αξίες που εμπλέκει τους Δήμους αλλά «δεν βλέπει» τους επαγγελματίες μεσίτες ως ικανούς συνομιλητές.

«Όταν λέγαμε εμείς ‘καλέστε μας’ να σας πούμε την άποψή μας, ‘δεν θέλουμε χρήματα’ δεν το έκαναν ποτέ», τόνισε ο κ. Ποταμιάνος και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αδικίες στις αντικειμενικές αξίες γιατί δεν επικαιροποιούνται γρήγορα. Για παράδειγμα από το 2008 έως το 2018 που η αγορά έπεφτε το κράτος κέρδιζε, αλλά όχι για εσάς. Αυτό είναι ληστεία!»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα