Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τις αρχές Ιανουαρίου, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου του ΟΠΕΚ συζητούν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent για τον Ιανουάριο υποχώρησαν κατά 4,07 δολάρια ή 4,7% στα 83,55 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο μειώθηκαν κατά 4,02 δολάρια, ή 5%, στα 76,06 δολάρια. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 3,82 δολάρια ή 4,8% στα 76,29 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Βitcoin: Πτώση στα χαμηλά εβδομάδας

Το δημοσιεύμα της Wall Street Journal, που δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το Reuters, ανέφερε ότι στο τράπεζι της επόμενης συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, θα τεθεί η πρόταση για αύξηση της παραγωγής έως και 500.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

Ο  ΟΠΕΚ+, μείωσε πρόσφατα τους στόχους παραγωγής και ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικά.

Επιπλέον, οι ανησυχίες για την κινεζική ζήτηση καυσίμων και η άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ άσκησαν  πίεση στις τιμές. Οι προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων έχουν ενισχύσει το δολάριο, καθιστώντας τα εμπορεύματα σε δολάρια πιο ακριβά για τους επενδυτές.

«Εκτός από τις αποδυναμωμένες προοπτικές ζήτησης λόγω των περιορισμών της Κίνας, η ανάκαμψη του δολαρίου ΗΠΑ σήμερα αποτελεί επίσης πτωτικό παράγοντα για τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε η αναλύτρια της CMC Markets, Τίνα Τένγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές