Στο χαμηλό εβδομάδας βρέθηκε το Bitcoin, ενώ πτωτικά κινούνται κι άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα υπό το βάρος της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου FTX .

Το Bitcoin σημείωσε πτώση 3,6% και διαπραγματεύεται στα 15.990,89 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Το Ether υποχώρησε κατά 7% στα 1.120,61 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: FTX: Οι αϋπνίες των traders και ο αρχιτέκτονας του χάους

Η αγορά κρυπτονομισμάτων δέχεται πιέσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όταν ήρθαν στο φως τα προβλήματα στο μεγάλο ανταλλακτήριο FTX, που κατέληξε να υποβάλει αίτηση για προστασία από το αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο. Το ανταλλακτήριο άφησε περίπου 1 εκατομμύριο πελάτες και άλλους επενδυτές να αντιμετωπίζουν συνολικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τη δικαστική έκθεση η εταιρεία οφείλει σχεδόν 3,1 δισ. δολάρια  στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John Ray, δήλωσε το Σάββατο ότι το ανταλλακτήριο επιδιώκει να πουλήσει ή να αναδιαρθρώσει την παγκόσμια αυτοκρατορία του.

Η αγορά κρυπτογράφησης παραμένει σε αναταραχή, όσο εξελίσσεται η υπόθεση της κατάρρευσης της και δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει μετάδοση σε ολόκληρο το χώρο.

«Η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και παρακολούθησης για να δούμε αν υπάρχουν άλλες εταρείες που θα μπορούσαν να καταρρεύσουν ως αποτέλεσμα της έκθεσής τους στην FTX» δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης και διεθνών δραστηριοτήτων στο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Luno.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto