Την εξαγορά της Imago BioSciences- η οποία δοκιμάζει αυτή την περίοδο το bomedemstat, ένα φάρμακο για τη θεραπεία ενός χρόνιου καρκίνου, γνωστού ως μυελοϋπερπλαστικά νεοπλάσματα-έναντι 1,35 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Merck την Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Blueground: Εξαγοράζει τη βραζιλιάνικη startup Tabas

Η συμφωνία εξυπηρετεί τη στρατηγική της Merck για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου φαρμάκων κατά των σπάνιων ασθενειών.  

Η προσφορά της  γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας  ύψους 36 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά  αντιπροσωπεύει το 107%  της αξίας της Imago σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της εταιρείας. Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Μπλόκο στην εξαγορά της Newport Wafer Fab από κινεζική εταιρεία

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς η μετοχή της Imago σημειώνει άνοδο 18%.

Eπενδύει συνεχώς

Η Merck  εξαγόρασε το 2021 την Acceleron Pharma έναντι περίπου 11,5 δισ. δολαρίων για να αποκτήσει πρόσβαση στην πειραματική θεραπεία ενός τύπου υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Νωρίτερα φέτος, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η φαρμακοβιομηχανία βρισκόταν σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας βιοτεχνολογίας Seagen,  μία συμφωνία που θα μπορούσε να αγγίξει τα 40 δισ. δολάρια.

Πρόσφατα, ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Moderna για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση εμβολίου mRNA-που δοκιμάζεται επί του παρόντος σε συνδυασμό με αντικαρκινικό φάρμακο- που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μελανώματος.

Υψηλά κέρδη

Η Merck ανακοίνωσε πριν από τρεις εβδομάδες καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη τρίτου τριμήνου, χάρη στα υψηλότερα έσοδα από φάρμακα και εργαστηριακό εξοπλισμό βιοτεχνολογίας.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 16,7% σε 1,81 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των 1,78 δισ. ευρώ σε δημοσκόπηση αναλυτών στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή