Το 82,59% της Swedish Match  κατέχει πλέον η Philip Morris International (PMI), καθώς ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της Philip Morris Holland Holdings B.V, την προσφορά που είχε υποβάλει.

Για τις επιπλέον μετοχές η PMI θα παρατείνει περαιτέρω την περίοδο αποδοχής έως τις 25 Νοεμβρίου 2022, με στόχο να πετύχει πλειοψηφικό έλεγχο άνω του 90% των συνολικών μετοχών της Swedish Match. Στη συνέχεια, θα εκκινήσει την υποχρεωτική εξαγορά των υπολοίπων μετοχών, σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία, προωθώντας την αποχώρηση της Swedish Match από το Nasdaq Στοκχόλμης.

Διαβάστε επίσης: Philip Morris International: Δύο κινήσεις – ματ σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Από τις 11 Νοεμβρίου 2022, που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς των πρώτων μετοχών, η PMI θα ενοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Swedish Match με τα δικά της.

PMI και Swedish Match δημιουργούν μια νέα δύναμη στα μη καιόμενα νικοτινούχα προϊόντα

Χάρη στη συνεργασία της με τη Swedish Match, η PMI θα εισέλθει  στην αναπτυσσόμενη αγορά των μη καιόμενων καπνικών προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

O διευθύνων σύμβουλος της PMI, Jacek Olczak, δήλωσε: «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της Swedish Match και να εντάξουμε στην PMI το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει σε προϊόντα νικοτίνης για λήψη από το στόμα. Μαζί δημιουργούμε έναν ηγέτη στα μη καιόμενα καπνικά προϊόντα, διαθέτοντας το IQOS και το ZYN ταυτόχρονα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνείς αγορές. Κοινός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε αξία στο κοινό μας όραμα για ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο».

Το χρονικό των συζητήσεων για την εξαγορά

Τον Μάιο 2022, η θυγατρική εταιρεία της PMI, Philip Morris Holland Holdings B.V., ανακοίνωσε πρόταση προσφοράς ύψους 106 σουηδικών κορωνών ανά μετοχή στους μετόχους της Swedish Match. Η συνολική αξία της πρότασης ανερχόταν σε περίπου 16 δισ. δολάρια Αμερικής. Με νέα ανακοίνωσή της τον Οκτώβριο 2022, η Philip Morris Holland Holding B.V. αύξησε την προσφορά της σε 116 σουηδικές κορώνες ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή