Στάση εργασίας εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 23/11, από τις 11.30πμ έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας σε σχετική διάταξη του «μίνι ασφαλιστικού» που συζητείται στη βουλή και αφορά στο Μετοχικό Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει τα εξής στην ανακοίνωσή της:

Διαβάστε επίσης – Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Τι περιλαμβάνει η τέταρτη ασφαλιστική παρέμβαση της κυβέρνησης

«Με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση, αυτή τη βδομάδα, του Νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για το ξεπούλημα του ΜΤΠΥ, καθώς και την αύξηση των ορίων ηλικίας για τις μειωμένες συντάξεις, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο του Λεκανοπεδίου την Τετάρτη, 23 του Νοέμβρη του 2022, από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα και ώρα 12:00 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Διαβάστε επίσης – Ο δεκάλογος των αλλαγών του νέου ασφαλιστικού

Το επίμαχο άρθρο

Να σημειωθεί ότι στο άρθρο 35 §2 του νομοσχεδίου προτείνεται «Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ… μπορούν να ανατεθούν, με απόφαση του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ, στην ανώνυμη εταιρεία του άρθρου 10 του ν. 4892/2022 (Α΄ 28) με την επωνυμία “Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) Μονοπρόσωπη Α.Ε.”» και με την §1 του ίδιου άρθρου «Η διαχείριση και αξιοποίηση μέρους ή του συνόλου των χρηματοοικονομικών προϊόντων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), …. μπορούν να ανατεθούν, ….στην ανώνυμη «Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες