Μικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να κινούνται στους ρυθμούς της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ οι ανησυχίες για τις προεκτάσεις της νέας έξαρσης των κρουσμάτων Covid 19 στην Κίνα.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,53% στις 33.877 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 3.961 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,35% στις 10.968 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Bitcoin: Υποχώρησε στα χαμηλά διετίας – «Καπνός» 1,4 τρισ. δολάρια φέτος στα crypto

Ανησυχία από το μέτωπο της πανδημίας στην Κίνα

Η Κίνα είδε τους πρώτους θανάτους στην ηπειρωτική χώρα από το Covid από τον Μάιο το Σαββατοκύριακο, ενισχύοντας τους φόβους μεταξύ των επενδυτών ότι η χώρα θα μπορούσε να επαναφέρει τους περιορισμούς με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Και αυτοί οι περιορισμοί, θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα και τις αλυσίδες εφοδιασμού.Τα νέα από την Κίνα οδηγούν τους επενδυτές να αποφύγουν τις μετοχές ανάπτυξης και να στραφούν σε πιο αμυντικούς τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δήλωσε ο David Waddell, διευθύνων σύμβουλος της Waddell & Associates. Είπε ότι οδήγησε επίσης σε “αντανακλαστικές” αγορές δολαρίου ΗΠΑ, οι οποίες άσκησαν ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων. “Σε ημέρες χαμηλού όγκου, η αγορά γίνεται παβλοβιανή”, είπε. “Αν θέλετε να βγάλετε νόημα από αυτή την αγορά, παρακολουθήστε το δολάριο, σύστησε.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Zoom Video σημειώνουν πτώση περίπου 9%, μετά την ανακοίνωση αδύναμου guidance για το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,07 δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, καλύτερα από το αναμενόμενο, αλλά οι προοπτικές οδήγησε πολλούς αναλυτές της Wall Street, να μειώσουν τις τιμές στόχους.Στον αντίποδα, οι μετοχές της Best Buy σημειώνουν άνοδο άνω του 7%, αφού αύξησε τις προοπτικές του οικονομικού έτους 2023. «Επικαιροποιούμε τις προοπτικές μας για το οικονομικό έτος 2023 για να ενσωματώσουμε τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ενώ διατηρούμε αμετάβλητες τις προσδοκίες μας για το τέταρτο τρίμηνο», δήλωσε ο CFO, Matt Bilunas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street