Στο χαμηλότερο επίπεδο διετίας βρέθηκε το Bitcoin, καθώς η αγορά κρυπτονομισμάτων πλήττεται από την κατάρρευση του μεγάλου ανταλλακτηρίου FTX.

Το Bitcoin έφτασε τα 15.480 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 11 Νοεμβρίου του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinDesk. Στη συνέχεια κινήθηκε ανοδικά και διαπραγματεύοταν στα 15.909 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: FTX: Η κατάρρευση και τα πολυτελή ακίνητα στις Μπαχάμες

Ανησυχία από την κατάρρευση του FTX

Συνολικά η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περισσότερα από 1,4 τρισ. δολάρια σε αξία φέτος, καθώς έχει ταλανιστεί από προβλήματα, όπως αποτυχημένα project έως κρίση ρευστότητας, η οποία επιδεινώθηκε από την κατάρρευση του FTX.

H κατάσταση χειροτέρευσε, καθώς μετά την αίτηση πτώχευσης, χάκερς έκλεψαν από το ανταλλακτήριο κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 477 εκατομμύρια δολαρίων, μετατρέποντας τα στο ψηφιακό νόμισμα ether και στη συνέχεια έχουν αρχίσει να τα «ξεπλένουν» σε bitcoin και να πουλούν ether, ασκώντας πίεση στην τιμή του ψηφιακού νομίσματος, το οποίο υποχωρεί κατά 2% στα 1.109, 55 ευρώ.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων δέχονται πιέσεις, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η κατάρρευση της FTX θα μπορούσε να μεταδοθεί σε ολόκληρη την αγορά.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από την  κατάρρευση του stablecoin terraUSD, που τάραξε στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων και συμπαρέσυρε στην πτώση κι άλλες εταιρείες, όπως το hedge fund Three Arrows Capital. Καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με την κατάρρευση της FTX, είναι εύλογο να επικρατεί ανησυχία ανάμεσα στους επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto