Ένα ακόμη βήμα για την διάσπαση των 900 μονάδων έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, τα βαρίδια του οποίου όμως έθεσαν όρια στο πόσο «μακριά» μπορούν να πάνε οι long. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,93% στις 900,07 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 58 εκατ. ευρώ.

Το επίπεδο των 900 μονάδων

Αν και η αγορά παραμένει πέριξ των επιπέδων των 900 μονάδων, δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση, παραμένοντας σε μια πλάγια κίνηση που διαταράσσεται μόνο υπό ορισμένες αναλαμπές. Με ένα rotation μεταξύ ανοδικών και καθοδικών τίτλων, καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα, χωρίς να ανεβάσει και το «λογαριασμό» των αναλωμένων κεφαλαίων, αφού η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει χαμηλή.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Συνεχίζονται οι τεχνολογικές πιέσειςΠάντως, αυτό που επισημαίνεται από αρκετούς αναλυτές είναι ότι η επίσημη αργία στη Wall Street την Πέμπτη (και observance την Παρασκευή) λόγω της Ημέρας Ευχαριστιών, θα αποτρέψει αρκετές μεγάλες κινήσεις στο σύνολο των χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΧΑ μπορεί να συνεχίσει τις νωχελικές κινήσεις του, με μικρές αναλαμπές, έχοντας στο άνω μέρος τη σημαντική αντίσταση των 900 μονάδων και στο κάτω το πρώτο ανάχωμα των 880, με την επόμενη στάση στις 865 μονάδες.Βέβαια, η συσσώρευση αυτή ίσως αποτελεί σημάδι της συγκέντρωσης δυνάμεων προκειμένου να δοκιμαστεί για ακόμη μία φορά το επίπεδο των 900 μονάδων, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών. Ωστόσο, δεν λείπουν και αυτοί που θεωρούν ότι η από τις αρχές Οκτωβρίου ανάκαμψη της αγοράς έχει βρει «ταβάνι», καθώς ούτε τα κεφάλαια διαθέτει, ούτε τους καταλύτες για να διαπεράσει με αποφασιστικότητα το κρίσιμο επίπεδο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank σημείωσε άλμα 5,26%, ενώ σημαντική ήταν η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Σαράντη, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Πειραιώς, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ και Τιτάν. Ανοδικά έκλεισαν οι Coca Cola, Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean, ενώ πτωτικά οι Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Eurobank. Η Jumbo έχασε 1,60%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες