Στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης των υδατοκαλλιεργειών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, συναντήθηκε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ).

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η καταβολή αποζημιώσεων λόγω της ενεργειακής κρίσης απόρροια της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία και η συμμετοχή της ΠΑΝΕΜΜΙ στο Εθνικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Ταμείο Ανάκαμψης: Από 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις ενίσχυσης υδατοκαλλιέργειας

Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα εξαγωγικό προϊόν της χώρας στον πρωτογενή τομέα και υπενθύμισε  τη δέσμευσή του  για προώθηση και στήριξη του συγκεκριμένου κλάδου που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση να γίνει μια εποικοδομητική διαβούλευση στα υπό εξέταση θέματα και τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς συνεργασίας και επικοινωνίας.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε εκτενώς για τα μείζονα θεσμικά θέματα του κλάδου από τα μέλη της Ένωσης, όπως εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, κ. Γιώργο Πιτάκα, τον γ.γ., Ιωακείμ Τσουκαλά, το μέλος, κ. Χάρη Νικολάου και τον τεχνικό σύμβουλο, κ. Νίκο Αναγνώπουλο, ενώ στην συνάντηση παρόντες ήταν η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδατοκαλλιέργειας, Γενική Διεύθυνση Αλιείας, κ. Αγγελική Καλλαρά και η κ. Σοφία Σπεντζάρη, στέλεχος Διαχειριστικής Αρχής και σύμβουλος του ΥφΑΑΤ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO