Ζημιές της τάξης του 1,6 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 «βλέπει» η Credit Suisse, την ώρα που βρίσκεται σε μια διαδικασία στρατηγικών αλλαγών.

Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της επίμονης υποαπόδοσης της επενδυτικής της πολιτικής και μιας σειράς αποτυχιών, τα οποία  την έχουν επιβαρύνει με πολύ υψηλά δικαστικά έξοδα.

Μέτρα εξυγίανσης

H Credit Suisse ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια σειρά μέτρων εξυγίανσης τα οποία αναμένεται «να οδηγήσουν σε ριζική αναδιάρθρωση της Τράπεζας Επενδύσεων, επιταχυνόμενο μετασχηματισμό του κόστους και ενίσχυση και ανακατανομή κεφαλαίων».

Η τράπεζα ξεκίνησε 2.700 περικοπές θέσεων εργασίας το τέταρτο τρίμηνο και στοχεύει να μειώσει κατά περίπου 9.000 τις θέσεις έως το 2025.

Η Credit Suisse αποκάλυψε ότι συνέχισε να έχει καθαρές εκροές περιουσιακών στοιχείων και είπε ότι αυτές οι ροές ήταν περίπου το 6% των υπό διαχείριση στοιχείων ενεργητικού στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου 4,1 δισ. δολαρίων

Οι χαμηλότερες καταθέσεις και τα μειωμένα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας και τις επαναλαμβανόμενες προμήθειες της μονάδας διαχείρισης περιουσίας.

Έκτακτη συνέλευση

Η ελβετική τράπεζα θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών για να ζητήσει την έγκριση τους προκειμένου να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη της από τις μαζικές ζημιές των προηγούμενων ετών.

Η φήμη της τράπεζας έχει πληγεί σοβαρά από μια σειρά σκανδάλων και ζημιών, όπως στην περίπτωση της επενδυτικής εταιρείας  Archegos από την οποία κατέγραψε ζημιές 5,5 δισ. δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή