Την τύχη με το μέρος της φαίνεται πως έχει η Ευρώπη φέτος, καθώς ο εξαιρετικά ήπιος μέχρι στιγμής χειμώνας οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση φυσικού αερίου για θέρμανση, διατηρώντας υψηλά τα επίπεδα πλήρωσης των δεξαμενών αποθήκευσης του υπερπολύτιμου καυσίμου.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Trafigura, Jeremy Weir, ο οποίος μίλησε στο Bloomberg, υπό την προϋπόθεση ενός «κανονικού» χειμώνα και συνέχισης των ρωσικών ροών μέσω Ουκρανίας, η Ευρώπη μπορεί να ελπίζει ότι θα καταναλώσει μόλις τα 2/3 των αποθεμάτων της, κάτι που θα της δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσει ένα επαρκές απόθεμα καυσίμων και για τον επόμενο χειμώνα.

Διαβάστε επίσης: Φυσικό αέριο: Νέα ρωσική απειλή για μετατροπή της Ευρώπης σε… Σιβηρία

«Εάν συμβεί αυτό, ίσως να μην έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα τον επόμενο χειμώνα, κάτι που αποτελούσε πραγματική ανησυχία», δήλωσε ο Weir στη Σύνοδο Κορυφής των Financial Times Commodities Asia Summit στη Σιγκαπούρη την Τετάρτη.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν μειωθεί απότομα από τα υψηλά ρεκόρ του καλοκαιριού λόγω του εξαιρετικά ήπιου, μέχρι στιγμής, καιρού στη βορειοδυτική Ευρώπη. Η ανησυχία των Ευρωπαίων για την επάρκεια του καυσίμου αλλά και για τις τιμές, φαίνεται προς το παρόν να αμβλύνεται.

Όλα τα βλέμματα πέφτουν πλέον στον χειμώνα του 2023-2024 καθώς, αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία με ταυτόχρονη ομαλοποίηση των ροών από τη Ρωσία, πιθανώς μέσω της μίας γραμμής του Nord Strem 2 που παραμένει άθικτη, η Ευρώπη αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με το πρόβλημα που, όπως όλα δείχνουν, φέτος παίρνει «αναβολή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης