Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προπώληση των κατοικιών και οικοπέδων στην έκταση του Ελληνικού πριν καλά, καλά πέσουν τα θεμέλια για την ανέγερση των μονοκατοικιών και του ουρανοξύστη.

Προκαταβολές από αγοραστές έχουν δοθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των διαμερισμάτων, οικοπέδων για τις βίλες αλλά και για τα συγκροτήματα πολυτελών διαμερισμάτων.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη Γεωργιάδη στα έργα του Ελληνικού [Εικόνες]

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ενημέρωση που κάνει η Lamda Development για την πρόοδο του έργου ανάπλασης του Ελληνικού, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το εννεάμηνο.

Την ίδια στιγμή, αυξημένο είναι και το ενδιαφέρον για τις μισθώσεις των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων που θα αναπτυχθούν στο ακίνητο του Ελληνικού.

Συνολικά η Lamda Development αναμένει να εισπράξει στην πρώτη πενταετία του έργου ανάπλασης πάνω από 1 δις. ευρώ από την πώληση κατοικιών.

Οικιστικές Αναπτύξεις

Αναλυτικά ανά οικιστικό project οι εξελίξεις σύμφωνα με τη Lamda Development έχουν ως εξής:

  • Οικόπεδα για Βίλες (The Cove Villas): αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των 28 διαθέσιμων οικοπέδων, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 90% των οικοπέδων. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα από την πώληση των οικοπέδων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), υπολογίζονται σε περίπου €190εκ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών. Το κόστος κατασκευής αναλαμβάνεται από τους αγοραστές, ενώ η διαχείριση της μελέτης και της κατασκευής από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
  • Riviera Tower: αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση των 169 διαμερισμάτων επί του πύργου κατοικιών στο Παράκτιο Μέτωπο, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 95% της πωλούμενης επιφάνειας. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα για το σύνολο των διαμερισμάτων, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), ανέρχονται σε περίπου €620εκ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.
  • Condos (The Cove Residences): αναφορικά με τις κρατήσεις για τη μελλοντική απόκτηση διαμερισμάτων στα συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (condos) στο Παράκτιο Μέτωπο, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών, οι οποίες αντιστοιχούν σε περίπου 85% της πωλούμενης επιφάνειας. Τα κατ’ εκτίμηση συνολικά έσοδα για το σύνολο των condos, κατά τη διάρκεια της πρώτης πενταετίας (Φάση Α’), ανέρχονται σε περίπου €270εκ., με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Εμπορικές αναπτύξεις

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για εμπορικές μισθώσεις στο Ελληνικό:

  • Vouliagmenis Mall: αναφορικά με την εμπορική ανάπτυξη εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου («Commercial Hub») στην περιοχή της Λεωφ. Βουλιαγμένης, έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος (EoI) από ενοικιαστές για το 92% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) ενώ έχουν ήδη υπογραφεί Heads of Terms (HoT) για περίπου 25% του GLA. Εντός του 2023 αναμένεται να έχουν υπογραφεί HoT για το 65% του GLA.
  • Riviera Galleria: αναφορικά με την εμπορική ανάπτυξη στην περιοχή της Μαρίνας Αγ. Κοσμά στο Παράκτιο Μέτωπο, έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος (EoI) από ενοικιαστές για το 71% του GLA ενώ έχουν ήδη υπογραφεί HoT για περίπου 3% του GLA.

Έργα υποδομών

Η εταιρεία έχει επιταχύνει σημαντικά τους ρυθμούς υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της για τα έργα υποδομών στο ακίνητο του Ελληνικού.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • κατασκευαστικές εργασίες για την υπογειοποίηση της Λεωφ. Ποσειδώνος
  • εκσκαφές στο ρέμα Τραχώνων
  • σκυροδετήσεις κεντρικών συλλεκτήρων όμβριων υδάτων
  • κατασκευή νέων αγωγών παροχής υψηλής τάσης ρεύματος
  • έναρξη εργασιών κατασκευής βασικού οδικού δικτύου
  • έναρξη προπαρασκευαστικών εργασιών κατασκευής Flyover
  • χωματουργικές εργασίες για την εγκατάσταση του δικτύου υψηλής τάσης
  • ολοκλήρωση σκυροδετήσεων θεμελίωσης, υπογείου και τμήματος του ισογείου στο νέο κτίριο μετεγκατάστασης συλλόγων ΑΜΕΑ, και εξέλιξη κατασκευαστικών εργασιών στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο των τεσσάρων κτιρίων του συγκροτήματος
  • εργασίες εξυγίανσης και απορρύπανσης του εδάφους και των υπόγειων υδάτων.

Οικονομικά αποτελέσματα

Ισχυρή ανθεκτικότητα έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου της Lamda Development που αφορούν στο The Mall Athens, Golden Hall, Mediterranean Cosmos και Designer Outlet Athens.

  • Συνοπτικά και όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη καταγράφηκε σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA των Εμπορικών Κέντρων με κέρδη 48εκ ευρώ (+54% έναντι του 2021 και +50% σε συγκρίσιμη βάση)
  • Τα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 35εκ ευρώ (έναντι κερδών 329εκ το 2021, αυξημένα λόγω πρώτης ενσωμάτωσης του έργου Ελληνικού)
  • Τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα (μετά από τόκους, φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας) ήταν ζημία 55εκ ευρώ (έναντι κερδών 210εκ ευρώ το 2021)
  • Τα αναπροσαρμοσμένα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα (μετά από τόκους, φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας) στο εννεάμηνο ήταν στα 9εκ ευρώ (έναντι κερδών 239εκ ευρώ το 2021).
  • Η συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) του έργου του Ελληνικού ανήλθε σε 1,9 δις ευρώ και ηξ συνολική αξία χαρτοφυλακίου (GAV) Εμπορικών Κέντρων ξεπέρασε το 1 δις ευρώ με την ενοποίηση του νεοαποκτηθέντος Designer Outlet Athens
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα