«Επιτέλους υπάρχει πρόοδος σε ένα έργο που απασχολεί την ελληνική πολιτική εδώ και χρόνια, το οποίο μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: Το Ελληνικό. Στη θέση που βρισκόταν κάποτε το αεροδρόμιο, στην αθηναϊκή Ριβιέρα, υλοποιείται σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη», γράφει στην ιστοσελίδα της η Neue Zürcher Zeitung.

Διαβάστε επίσης – Eλληνικό: Τα μηνύματα Λάτση και τα διαμερίσματα για χαμηλότερα εισοδήματα

Oι Ελληνες έχουν τα ηνία

Και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ελβετική εφημερίδα, σε αντίθεση με το λιμάνι του Πειραιά, όπου τον λόγο έχουν οι Κινέζοι, εδώ έχουν οι Έλληνες τα ηνία:

Διαβάστε επίσης – Σπύρος Λάτσης: Υβριδική χρηματοδότηση για αγορά κατοικιών στο Ελληνικό

«Ενώ αρχικά υπήρχαν συμφωνίες με επενδυτές από την Κίνα και τα Εμιράτα, αυτοί τελικά αποσύρθηκαν το φθινόπωρο του 2019. Έκτοτε, η Lamda Development διαχειρίζεται μόνη της τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση της χώρας. Ωστόσο οι Κινέζοι έχουν το λόγο μόλις οκτώ χιλιόμετρα μακριά: στο λιμάνι του Πειραιά. Το 2009, πριν ξεσπάσει η οικονομικής κρίση, η κινεζική κρατική ναυτιλιακή Cosco μπήκε στην αγορά, καλύπτοντας έτσι το κενό που δημιούργησε η έλλειψη ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για το λιμάνι».

Πηγή Deutsche Welle / Χρύσα Βαχτσεβάνου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές