Συνολικά 889 εκατομμύρια νέες μετοχές θα διαθέσει η Credit Suisse στους παλιούς μετόχους στην τιμή των  2,52 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, όπως  ανακοίνωσε η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας τους τελικούς όρους της αύξησης  του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 4 δισ. ελεβετικά φράγκα.

Οι όροι της ΑΜΚ

Στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, οι μέτοχοι θα λάβουν ένα δικαίωμα προτίμησης για κάθε μετοχή που κατέχουν στις 25 Νοεμβρίου. Επτά δικαιώματα θα επιτρέψουν στον κάτοχό τους να αγοράσει δύο νέες μετοχές στην μειωμένη τιμή των 2,52 φράγκων ανά μετοχή, με την περίοδο άσκησης δικαιώματος προτίμησης να διαρκεί από τις 28 Νοεμβρίου ως στις 8 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Προχωράει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 δισ. ελβετικά φράγκα

Η αύξηση, η οποία εγκρίθηκε από τους μετόχους σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη, αποσκοπεί στη χρηματοδότηση του σχεδίου στρατηγικής αναδιάρθρωσης της ελεβετικής τράπεζας, που προσπαθεί να ανακάμψει από τη μεγαλύτερη κρίση στην 166χρονη ιστορία της.

Η έκδοση των νέων μετοχών αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου 2,24 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, δήλωσε η Credit Suisse.

Η Saudi National ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει εκδώσει 462 εκατομμύρια νέες μετοχές που απευθύνονται σε ιδιώτες επενδυτές, με τη Saudi National, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, να αποκτάει το 9,9%, καθώς αγόρασε 307 εκατομμύρια νέες μετοχές και να γίνεται ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος.

Οι μετοχές της Credit Suisse, οι οποίες έχουν χάσει το 59% της αξίας τους μέχρι στιγμής φέτος, έκλεισαν την Πέμπτη στα 3,551 φράγκα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Credit Suisse σημείωσε ότι βρίσκεται σε πορεία για ζημίες προ φόρων έως και 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων το τέταρτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή