Με την τιμή της Tesla να βυθίζεται, ο Τζορτζ Σόρος αγοράζει ολοένα και περισσότερες μετοχές βλέποντας την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ως επενδυτική ευκαιρία.

Ο Ίλον Μασκ είναι απορροφημένος το τελευταίο διάστημα με την εξαγορά του Twitter, έχοντας τρόπον τινά αφήσει τo πρωτότοκο τέκνο του, την Tesla, στο έλεος των αγορών.

Διαβάστε επίσης: Ίλον Μασκ: Έχασε 100 δισ. δολάρια από την αρχή του έτους

Επενδυτική ευκαιρία

Η τιμή της μετοχής της Tesla έχει χάσει το 50% της αξίας της φέτος.

Διαβάστε επίσης: Η αμφισβήτηση του Μασκ στον τρόπο σκέψης της διοίκησης επιχειρήσεων

Η πτωτική πορεία αποτέλεσε δέλεαρ για τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος. Ο μεγιστάνας μπορεί ιδεολογικά να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από τον Μασκ, υποστηρίζοντας τους δημοκρατικούς ενώ ο ισχυρός άνδρας της Tesla τους Ρεπουμπλικανούς, στις επιχειρήσεις του όμως χρησιμοποιεί μόνο την λογική. Σε αυτό το πλαίσιο κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο του με το ελάχιστο κόστος.

Ο Σόρος κατέχει μέσω της Soros Fund Management 89.647 μετοχές της Tesla αξίας 16,4 εκατ. δολλαρίων.

Τριπλασιασμός της θέσης του

Η εταιρεία του απέκτησε αρχικά 29.883 μετοχές της Tesla, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 12 Αυγούστου, αναφέροντας τις συμμετοχές της σε μετοχές που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ από τις 30 Ιουνίου.

Ο Σόρος κατέχει πλέον 89.647 μετοχές της Tesla αξίας 16,4 εκατ. δολλαρίων.

Η επένδυση αυτή είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στη στρατηγική του Μασκ και βασίζεται στην πεποίθηση ότι ο «Techno King» θα κάνει ξανά την Tesla προτεραιότητά του.

Ο Σόρος, του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται στα 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια, από τις 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, είναι γνωστός για την ικανότητά του να «μυρίζεται»τις επενδυτικές ευκαιρίες.

Υγιή Οικονομικά

Τα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας είναι πολύ σταθερά. Για το τρίτο τρίμηνο, η Tesla παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σχεδόν 5 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 55% σε ετήσια βάση, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 56% στα 21,5 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία παρέδωσε 907.573 οχήματα τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, αυξημένα κατά 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ παρήγαγε 927.910 αυτοκίνητα παρουσίαζοντας άνοδο 49% συγκριτικά με πέρυσι.

Αισιοδοξία για το μέλλον

Ο αναλυτής της Morgan Stanley Άνταμ Γιόνας ανέφερε σε γραπτή του δήλωση, ότι η αφοσίωση του Μασκ στο Twitter ανησυχεί μεν τους επενδυτές αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία πιθανότατα θα αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 37% το 2023, γεγονός που θα της αποφέρει 15 δισ. δολάρια καθαρά κέρδη.

«Πιστεύουμε ότι το χάσμα της Tesla με τον ανταγωνισμό μπορεί ενδεχομένως να διευρυνθεί το επόμενο έτος», έγραψε ο Γιόνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή