Η Maersk προσπαθεί να διευρύνει τη «δεξαμενή ταλέντων» της προσλαμβάνοντας περισσότερους νέους που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (gaming) για να βοηθήσουν τη δανική ναυτιλιακή εταιρεία να επιταχύνει τις προσπάθειές της για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο Angel Donchev, επικεφαλής της τεχνολογίας στη δεύτερη σε μέγεθος ναυτιλιακή εταιρεία του πλανήτη, παρευρέθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση e-sports στην Κοπεγχάγη για να προωθήσει τις προοπτικές εργασίας της Maersk σε λάτρεις του gaming.

Οι δεξιότητες των gamers

Ο ίδιος ο Donchev ξεκίνησε την καριέρα του στο gaming και υποστήριξε ότι καθώς η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο σημαντική, οι gamers διαθέτουν δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στον χώρο εργασίας.

«Νομίζω ότι (το gaming) αναπτύσσει δεξιότητες που είναι πολύ σημαντικές στη σημερινή κοινωνία και μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία στην εργασία. Έτσι, για παράδειγμα, οι άνθρωποι υποτιμούν τι χρειάζεται και τι είδους δεξιότητες αναπτύσσει, και οι περισσότεροι είναι γονείς. Είμαι πατέρας δύο παιδιών, οπότε μπορώ να πω ότι δεν το βλέπω πάντα θετικά, αλλά το να έχω την επιμονή να εξασκούμαι μέρα με τη μέρα για να γίνω καλός σε κάτι, και αυτό είναι μια δεξιότητα που απαιτείται», ανέφερε.

Σχολιάζοντας μέσω του LinkedIn, ο Kristian Ohrt Dam-Bori, ανώτερος μηχανικός λογισμικού στη Maersk, επεσήμανε ότι στην παροχή υπηρεσιών, πολλοί υπάλληλοι ήταν επίσης gamers  και ότι «υπήρχε σίγουρα μια μεγάλη επικάλυψη μεταξύ του παιχνιδιού, της ανάλυσης προβλημάτων και της εξεύρεσης λύσεων, ανεξάρτητα από το τι ρόλο έχει ο καθένας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία