Ολόκληρο το γραφείο του στις Βρυξέλλες έκλεισε το Twitter, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ των αξιωματούχων της Ε.Ε. σχετικά με το αν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συμμορφωθεί με τους νέους αυστηρούς κανόνες της ΕΕ σχετικά με το περιέχομενο στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρουν οι FT, η Τζούλια Μόζερ και ο Ντάριο λα Νάζα, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την ψηφιακή πολιτική του Twitter στην Ευρώπη, αποχώρησαν από την εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Κώδικας παραπληροφόρησης

Τα παραπάνω στελέχη είχαν ηγηθεί της προσπάθειας της εταιρείας να συμμορφωθεί με τον κώδικα παραπληροφόρησης της ΕΕ, η οποία τέθηκε σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, θέτοντας νέους κανόνες για το πώς θα προστατεύονται οι χρήστες του διαδικτύου.

Άλλα στελέχη του Twitter στο μικρό αλλά ζωτικής σημασίας γραφείο των Βρυξελλών κυρίως ως προς την χάραξη ψηφιακής πολιτικής στην ΕΕ, είχαν αποχωρήσει στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια περικοπών.

Ο Μόζερ και ο λα Νάζα «επέζησαν» της αρχικής εκκαθάρισης, αλλά δεν εργάζονται πλέον εκεί, αφού ο νέος ιδιοκτήτης της εταιρείας, Έλον Μασκ, εξέδωσε τελεσίγραφο την περασμένη εβδομάδα για το προσωπικό καλώντας το να δεσμευτεί σε μια «σκληροπυρηνική εργασιακή κουλτούρα». Πάντως δεν είναι σαφές αν παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν.

Άλλα στελέχη του Twitter στο μικρό αλλά ζωτικής σημασίας γραφείο των Βρυξελλών είχαν αποχωρήσει στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια περικοπών σε ολόκληρη την εταιρεία, κατα τις οποίες έφυγε περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της των 7.500 ανθρώπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Twitter: Σταματάει τη χρήση του το κυβερνών κόμμα στη Σλοβενία
Τεχνολογία |

Σλοβενία: Το κυβερνών κόμμα σταματά τη χρήση του twitter με αιχμές κατά Μασκ

Περιμένουμε ότι θα ανοίξουν περαιτέρω τις πύλες του Twitter σε άσεμνους τρόπους επικοινωνίας και στη ρητορική μίσους, ανακοίνωσε το Κίνημα Ελευθερίας κάνοντας αναφορά στον Ίλον Μασκ