Νέο κύμα απολύσεων καταγράφηκε την Πέμπτη στο Twitter, μετά το τελεσίγραφο που έδωσε ο ‘Ιλον Μασκ στους εργαζόμενους, καλώντας τους να προσαρμοστούν σε ένα «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον, αλλιώς να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Τα εσωτερικά μηνύματα Slack που κοινοποιήθηκαν στο CNBC έδειχναν προγραμματιστές και άλλους υπαλλήλους να δημοσιεύουν αποχαιρετιστήρια μηνύματα σε μια ομάδα συνομιλίας «watercooler» μέχρι τις 5 μ.μ. ET την Πέμπτη, την προθεσμία που όρισε ο Musk μόλις μια μέρα νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης – Ίλον Μασκ: Σε αναζήτηση CEO για το Twitter

Τα emoji του αποχαιρετισμού

Εκατοντάδες emoji αποχαιρετισμού (τα οποία μεταφέρουν το μήνυμα «ευχαριστώ για την εξυπηρέτησή σας») μεταδίδονται σε ροή, μαζί με δεκάδες αποχαιρετιστήρια μηνύματα.

Διαβάστε επίσης – Τελεσίγραφο Μασκ στους εργαζόμενους του Twitter: Κλικ ή απόλυση

Τρεις υπάλληλοι του Twitter που μίλησαν με το CNBC ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, επικαλούμενοι τον φόβο επαγγελματικών αντιποίνων. Και οι τρεις σχεδίαζαν να παραιτηθούν την Πέμπτη. Δεν ήταν σαφές πόσοι ακριβώς υπάλληλοι του Twitter παραιτήθηκαν.

Διαβάστε επίσης – Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου του

«Το τρένο ξεκίνησε στο #social-watercooler» είπε ένας από τους εργαζόμενους, αναφερόμενος σε ένα δωμάτιο Slack όπου οι υπάλληλοι του Twitter χρησιμοποιούσαν τις τελευταίες εβδομάδες για να ειδοποιήσουν άλλους ότι φεύγουν.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας έστειλε e-mail με τίτλο «το σταυροδρόμι», ζητώντας από τους υπαλλήλους να απαντήσουν εάν θέλουν να είναι μέρος του νέου «σκληροπυρηνικού» Twitter έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), ή να απολυθούν λαμβάνοντας ως αποζημίωση μισθούς τριών μηνών.

Σύμφωνα με το Forbes, όσοι θέλουν να μείνουν πρέπει να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο. Όποιος δεν το κάνει εντός της προθεσμίας θα φύγει.

Το πρόσφατο κύμα παραιτήσεων έρχεται να προστεθεί στις μαζικές απολύσεις και το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο Twitter, αφήνοντας την εταιρεία σημαντικά μικρότερη από ό,τι όταν ανέλαβε για πρώτη φορά ο Μασκ στα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία