Στάση… κάνουν οι αγοραστές σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους πωλητές να κάνουν τις διορθώσεις τους μετά από πέντε ημέρες ανόδου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,54% στις 914,77 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Λίγο έως πολύ αναμενόμενη η σημερινή εικόνα στο ΧΑ, το οποίο χρειάζεται τις διορθώσεις, αλλά και τις στάσεις, προκειμένου να μαζέψει τις δυνάμεις του για υψηλότερα επίπεδα. Και το διακύβευμα που έχει αναδυθεί σήμερα είναι ότι ο γενικός δείκτης δεν θα πρέπει να φτάσει να παλεύει και πάλι για τις 900 μονάδες, προκειμένου να κρατήσει ανέπαφο το ανοδικό κανάλι στο οποίο βρίσκεται.

Προς στιγμήν, οι πιέσεις δείχνουν να είναι διαχειρίσιμες, ενώ δεν λείπουν κάποιες στηρίξεις από επιλεγμένους τίτλους, ειδικά στην «περιφέρεια» της αγοράς, αφήνοντας τους πωλητές να δρουν περισσότερο σε εκείνους που υπεραπέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες, όπως είναι οι τράπεζες. Εάν μάλιστα καταφέρει η αγορά να κρατήσει σε επίπεδο τίτλων το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης, τότε το ανοδικό σενάριο δεν θα διακοπεί, με τον γενικό δείκτη να βλέπει σύντομα υψηλότερα επίπεδα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Eurobank, Jumbo, Alpha Bank και Εθνική δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Πειραιώς, Motor Oil, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Τιτάν, ΟΤΕ και Λάμδα. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Σαράντης, Quest, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες