Πτωτικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν σήμερα οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τις ανησυχίες για την άνοδο των κρουσμάτων Covid στην Κίνα να παραμένουν, καθώς εντοπίζονται σε πόλεις που υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια παραγωγής αγαθών.

Οι δείκτες

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,35%, ενώ ο Topix παρέμεινε αμετάβλητος, καθώς ανακοινώθηκε υψηλότερος του αναμενομένου δείκτης καταναλωτή. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε πτώση 0,12% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε κατά 0,4% χαμηλότερα, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε πάνω από 2%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,4% και ο Shenzhen Component έχασε 0,48%.

Τα δηλωθέντα κρούσματα Covid στην Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται. Στη Ζενγκζού, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στον προμηθευτή της Apple, τη Foxconn, δήλωσε ότι θα διεξάγει μαζικές δοκιμές για να ελέγξει τα κρούσματα.

Οι τίτλοι

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές που σχετίζονται με την επαναλειτουργία της οικονομίας και την τεχνολογία υποχώρησαν μετά τις αναφορές για αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα. Οι μετοχές της εταιρείας διαχείρισης καζίνο MGM China υποχώρησαν περισσότερο από 4%, η Wynn Macau έχασε 2,5%, η Sands China σημείωσε πτώση 3% και η SJM Holdings σημείωσε απώλειες 2,7%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή του Τόκιο αυξήθηκε κατά 3,6% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση, περισσότερο από το 3,5% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τα στοιχεία σηματοδοτούν τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό που έχει δει η ιαπωνική πρωτεύουσα από τον Απρίλιο του 1982, και σημαντικά πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Ιαπωνίας για πληθωρισμό 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές