Ξανά στις αγορές για άντληση κεφαλαίων, μόλις 10 ημέρες μετά την επιτυχημένη τελευταία έκδοσή της ύψους 500 εκατ. ευρώ, βγήκε η Εθνική Τράπεζα.

Ειδικότερα, προχωρά στην έκδοση νέου senior preferred ομολόγου, διάρκειας 4,5 ετών, με δυνατότητα ανάκλησης μετά τα 3,5 έτη, με στόχο την άντληση 200 εκατ. στερλινών.

Το βιβλίο προσφορών έχει ήδη ανοίξει και το αρχικό επιτόκιο κινείται στη ζώνη του 8,75%.

Διαβάστε επίσης – Εθνική Τράπεζα: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου

Στην αγορά του Λουξεμβούργου

Την όλη διαδικασία τρέχει η Goldman Sachs, ως μοναδικός bookrunner. Το ομόλογο θα εισαχθεί στην αγορά του Λουξεμβούργου και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από τη Moody’s και B+ από την S&P.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς και χρηματοδοτικούς σκοπούς, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση της βάσης των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις MREL (Minimum Requirements for Own Funds and Eligible Liabilities).

Ο ενδιάμεσος στόχος που είχε θέσει η τράπεζα για το MREL στο 18,04% την 1η Ιανουαρίου του 2022, έχει καλυφθεί (19,3% στο εννεάμηνο 2022).

Ο τελικός στόχος, έως το τέλος του 2025, είναι ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να φτάσει το 26,79%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει: Ενισχύεται με νέες εταιρείες-μέλη
Επιχειρήσεις |

Ποιες πέντε εταιρείες εισήλθαν στην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει

Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύεται και καλωσορίζει πέντε νέες εταιρείες στη συμμαχία, την πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε λύσεις ψηφιακών τεχνολογιών, ΑCCENTURE, την EDENRED, μία ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών, την εταιρεία τροφίμων και ποτών […]