Εγκρίθηκε σήμερα η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της ανέγερσης και λειτουργίας του νέου Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη μελλοντική μεταφορά τους από την πρώην Σχολή Ευελπίδων στο νέο κτίριο πίσω από το Εφετείο Αθηνών.

Με αφορμή την επίμαχη έγκριση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας δήλωσε: «Η μεταστέγαση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών από τα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε ένα σύγχρονο συγκρότημα κτηριακών εγκαταστάσεων για τη Δικαιοσύνη στο κέντρο της Αθήνας, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος Δικαίου, δημιουργεί στην περιοχή ένα αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σημείο αναφοράς καθώς και έναν ισχυρό πόλο ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Η ανέγερση σύγχρονων κτιρίων για τη μετεγκατάσταση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αποτελεί ένα σημαντικό έργο το οποίο θα εκσυγχρονίσει αισθητά τη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης. Θα συμβάλλει, επίσης, στην αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, λειτουργώντας παράλληλα ως μοχλός ανάπτυξης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το ΤΑΙΠΕΔ, πιστό στη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στην Πολιτεία για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ολοκλήρωσε με ταχύτητα το τεύχος διακήρυξης της Α φάσης του διαγωνισμού που αφορά στην Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για αυτό το εμβληματικό έργο».

Διαβάστε επίσης: ΤΑΙΠΕΔ: Συμφωνία για τη μεταστέγαση Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών

Το υπ. Δικαιοσύνης

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την έγκριση της διενέργειας δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «ανέγερση και λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) » με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ και της σχετικής πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Το έργο, το οποίο θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών της Δικαιοσύνης προς τους πολίτες και στη συγκέντρωση των υπηρεσιών που σήμερα είναι κατακερματισμένη σε ακατάλληλα ακίνητα στην Αθήνα,αφορά στην μελέτη, ανέγερση, λειτουργία και συντήρηση σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών υποδομών που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε οικόπεδο το οποίο βρίσκεται επί των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Κάλβου, Αν. Δέγλερη και Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα |

Ταχιάος: Δημοπρατούνται έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

Όπως τόνισε ο Νίκος Ταχιάος στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους εκτέλεσης των έργων