Πυρά από τον Λευκό Οίκο, αλλά και από μέλη του πολιτικού του στρατοπέδου, δέχτηκε σήμερα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για ένα δείπνο που είχε την περασμένη βδομάδα με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ και έναν ρατσιστή υπέρμαχο της υπεροχής της λευκής φυλής.

Ο Κάνιε Γουεστ

Ο Κάνιε Γουεστ που έχει επιλέξει να τον αποκαλούν «Ye», έχει επικριθεί δριμύτατα τις τελευταίες εβδομάδες, εκτός άλλων για αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δηλώσεις που καταγγέλθηκαν ως αντισημιτικές.

Διαβάστε επίσης: Adidas: Έτοιμη να διακόψει τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, επιβεβαίωσε ότι δείπνησε με τον μουσικό και σχεδιαστή μόδας στο Μαρ-α-Λάγκο, την κατοικία του στη Φλόριντα, δεχόμενος αμέσως έντονη κριτική από την αμερικανική πολιτική τάξη.

«Η μισαλλοδοξία, το μίσος και ο αντισημιτισμός δεν έχουν καμία θέση στην Αμερική – συμπεριλαμβανομένου του Μαρ-α-Λάγκο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς.

Ο 24χρονος ρατσιστής

Ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος επικρίθηκε επίσης έντονα για τη συμμετοχή σε αυτό το δείπνο του Νικ Φουέντες, 24 ετών, γνωστού για τη διάδοση ιδεών της υπεροχής των λευκών. Σύμφωνα με την αμερικανική αντισημιτιστική οργάνωση Anti Defamation League (ADL), ο νεαρός έχει αμφισβητήσει ακόμη και την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος.

Όταν ρωτήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέφυγε να απαντήσει: «Δεν θέλετε καν να μάθετε τι πιστεύω γι’ αυτό», είπε λακωνικά.

Πυρά ήρθαν και από το στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ακόμα και μια κοινωνική επίσκεψη από έναν αντισημίτη όπως ο Κάνιε Γουέστ και ένα απόβρασμα όπως ο Νικ Φουέντες είναι απαράδεκτη», είπε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, πρώην πρεσβευτής του στο Ισραήλ. «Θέλω να πω στον φίλο μου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι καλύτερος από αυτό», έγραψε στο Twitter.

Η «υπερασπιστική γραμμή» Τραμπ

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι το δείπνο ήταν «γρήγορο» και «αδιάφορο». Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι «τα πήγαμε πολύ καλά» με τον Κάνιε Γουέστ και ότι ο τελευταίος δεν έκανε «κανένα αντισημιτικό σχόλιο».

Ο μεγιστάνας των ακινήτων είπε ότι ο ράπερ «εμφανίστηκε με τρεις από τους φίλους του, για τους οποίους δεν ήξερα τίποτα». «Δεν ήξερα τον Νικ Φουέντες», είπε σε άλλη ανάρτησή του.

Σε συνέντευξη του στο Γαλλικό Πρακτορείο το 2017 μετά τη συμμετοχή του σε μια συγκέντρωση ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ, ο Νικ Φουέντες περιέγραψε λεπτομερώς τον αγώνα του ενάντια στη «μαζική μετανάστευση» και την «πολυπολιτισμικότητα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα