Η Adidas σκοπεύει να τερματίσει τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ μετά από την επιθετική συμπεριφορά του ράπερ και σχεδιαστή, ο οποίος χρησιμοποιεί την εταιρεία παπουτισών ως «ασπίδα» στην κριτική που δέχεται.

Η γερμανική αθλητική εταιρεία ενδέχεται να ανακοινώσει τη διακοπή της συνεργασίας ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της Adidas δεν απάντησε στα αιτήματα για σχολιασμό.

Διαβάστε επίσης: Adidas: Νέα εποχή μετά την απομάκρυνση του CEO

Η Adidas θα συμμετάσχει στην εταιρεία μόδας της Gap Inc. και της Kering SA της Balenciaga, προκειμένου να διακόψει τους δεσμούς της με τον West, ο οποίος πλέον έχει μετονομαστεί σε Ye. Ο ράπερ έχει προβεί σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων αντισημιτικών αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Πτώση στις μετοχές

Ήδη, οι μετοχές της Adidas υποχώρησαν έως και 3,2% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης – εξαιτίας αυτής της σύγκρουσης – φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016.

Η απόφαση της Adidas αναμένεται να έρθει μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων εντός της εταιρείας, η οποία την τελευταία δεκαετία δημιούργησε τη σειρά Yeezy — μαζί με τον Ye — σε μια μάρκα που αντιπροσωπεύει έως και το 8% των συνολικών πωλήσεων της Adidas, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς της Wall.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport