Στη ζώνη των 910 μονάδων υποχωρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να κρατούν όλο και πιο επιφυλακτική στάση στο να απορροφήσουν την προσφορά που βγαίνει σε αρκετούς τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,57% στις 912,37 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 16 εκατ. ευρώ.

Αν και πολλοί αναλυτές ανέμεναν ότι οι συναλλακτικοί ρυθμοί θα ανέβουν αυτήν την εβδομάδα, η αγορά δείχνει να είναι πιο επιφυλακτική, την ώρα μάλιστα που το κλίμα διεθνώς δεν είναι και τόσο υποστηρικτικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά από μία ακόμη ανοδική εβδομάδα, οι διορθώσεις δείχνουν να είναι ελεγχόμενες, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται προς ώρας σε ασφαλή τεχνικά ύδατα.

Διαβάστε επίσης: «Κραχ» στις αγορές φοβούνται οι ειδικοί – Κατάσταση υψηλού κινδύνου

Εκεί εδράζεται και η αισιοδοξία της Trader24, η οποία επισημαίνει ότι η ανθεκτικότητα που συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι περισσότερες και κυρίως δεικτοβαρείς μετοχές, φέρνει τον γενικό δείκτη καθαρά πλέον πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων, δίνοντας σήμα για νέο ανοδικό γύρο με ευκταίο στόχο τις 1.040. Η στήριξη στον ΓΔ είναι η περιοχή των 905, όπου και αναμένονται δυνατά υποστηρικτικά στησίματα, ενώ και το στοπ είναι καθαρό και κάτω από 880 μονάδες σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Πειραιώς χάνει 2,15%, με τις Εθνική, Eurobank, ΕΛΧΑ και ΔΕΗ να δέχονται επίσης σημαντικές πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Quest, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Coca Cola, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Λάμδα, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους