Ελαφρύ προβάδισμα έχουν οι πωλητές σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει την προσφορά και να μείνει στη ζώνη των 910 – 920 μονάδων, συντηρώντας τη θετική του τάση στη λήξη του μήνα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,26% στις 915,24 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Η ελαφρώς αρνητική εικόνα της αγοράς αποδίδεται περισσότερο στην επιφυλακτικότητα των αγοραστών και λιγότερα στις στρατηγικές πωλήσεις που ενδεχομένως να εκδηλωθούν ενόψει κλεισίματος του μήνα, και των θέσεων των ξένων, με αρκετά χαρτοφυλάκια να περιμένουν και το rebalancing των αλλαγών στους δείκτες του MSCI. Επομένως, εκτός από κάποιες κινήσεις που μπορεί να έχουν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η αγορά γνωρίζει ότι αυτές οι ημέρες δεν είναι ενδεικτικές των προθέσεων της πλειονότητας των χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται στη Λ. Αθηνών.

Στήριξη στις 900 μονάδες

Σε κάθε περίπτωση πάντως και εφόσον δεν υπάρξει κάποια εξωγενής αναταραχή, είναι θετικό το ότι η αγορά συντηρεί μια απόσταση ασφαλείας από τα επίπεδα των 900 – 905 μονάδων, με το στόχο των long να είναι στις 930 μονάδες αρχικά και στις 950 μονάδες στη μεγάλη εικόνα. Οι 900 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη.

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Eurobank και Πειραιώς δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Βιοχάλκο, ΟΛΠ, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Σαράντης, Τιτάν, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΕΛΧΑ και Alpha Bank. Σε θετικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Quest και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών