Με άλμα υποδέχτηκαν οι ασιατικές αγορές τη μείωση των κρουσμάτων Covid 19 στην Κίνα, με τις προσδοκίες ότι τελικά οι κινεζικές υγειονομικές αρχές δεν θα αποφασίσουν σκληρά lockdown να έχουν αυξηθεί.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άλμα 5%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να σημειώνει άνοδο 7,43%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite αναρριχήθηκε κατά 2,3% και ο Shenzhen Component πρόσθεσε 2,4%.

Στο ταμπλό

Ο δείκτης CSI 300, ο οποίος παρακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές που είναι εισηγμένες στην ηπειρωτική Κίνα, σημείωσε άνοδο 3,09%, καθώς τα κρούσματα Covid τη Δευτέρα ήταν χαμηλότερα από την μέτρηση της Κυριακής, καταγράφοντας τη πρώτη μείωση από τις 19 Νοεμβρίου. Επίσης, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας δημοσίευσαν σχέδιο για την ενίσχυση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,33% και έκλεισε στις 7.253,30 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας διαπραγματευόταν περίπου 1% υψηλότερα. Εν τω μεταξύ, ο Nikkei 225
στην Ιαπωνία υποχώρησε κατά 0,48% στις 28.027,84 μονάδες και ο Topix έχασε 0,57% στις 1.992,97 μονάδες, καθώς τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες και το ποσοστό ανεργίας της χώρας παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders