Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ανακάμπτοντας από τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών, καθώς με τους επενδυτές να εξακολουθούν να παρακολουθούν τα νέα από την Κίνα, σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων Covid.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει 2,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,65% στις 7.522 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,09% στις 14.396 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,30% στις 6.685 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν το θετικό κλίμα που υπήρξε νωρίτερα στην Ασία, καθώς τα κρούσματα Covid στην Κίνα ήταν χαμηλότερα τη Δευτέρα από την μέτρηση της Κυριακής, καταγράφοντας τη πρώτη μείωση από τις 19 Νοεμβρίου. Επίσης, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας δημοσίευσαν σχέδιο για την ενίσχυση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ASM International σημειώνει άνοδο 6,5%, αφού η ολλανδική εταιρεία ημιαγωγών αναβάθμισε τις προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο. Στον αντίποδα, η βρετανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Bridgepoint Group διολισθαίνει κατά 4,7% μετά από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Energy Capital Partners, επενδύτριας στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης, ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Μάκρο

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον γερμανικό πληθωρισμό του Νοεμβρίου -που αναμένεται να μειωθεί σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα- αργότερα εντός της ημέρας, καθώς και τα οριστικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Νοεμβρίου για την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές