Ήπια και επιφυλακτικά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις συναλλαγές να πραγματοποιούνται με το σταγονόμετρο, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που αναμένουν σήμα από την Ευρώπη και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα από την πορεία της πανδημίας στην Κίνα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,36% στις 910,33 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να γίνεται προσπάθεια αντίδρασης σήμερα στην αγορά, μετά από δύο ημέρες πτώσης, ωστόσο η επιφυλακτικότητα παραμένει και η νευρικότητα στα πρόσημα είναι εμφανής. Οι αγορά προσπαθούν να διαγνώσουν το κατά πόσο η Κίνα είναι διατεθειμένη να μην προχωρήσει στα αυστηρά lockdown που υπαγορεύει η πολιτική του μηδενικού Covid, προκειμένου να δουν εάν θα υπάρξει νέα αναταραχή στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, άρα και επιδείνωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Το βλέμμα στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα, η αγορά προσπαθεί να διαγνώσει τα μηνύματα του συνεδρίου της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, όπου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα προς τους επενδυτές ότι η ελληνική οικονομία ακολουθεί υγιή πορεία, ενώ οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας. Το roadshow θα συνεχιστεί σήμερα για δεύτερη ημέρα, με τη συμμετοχή όμως των επενδυτών να είναι σχετικά χαμηλότερη από άλλες φορές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το θετικό πρόσημο κυριαρχεί, ειδικά στα Ελληνικά Πετρέλαια, την Coca Cola, τη ΔΕΗ, την Aegean, τον ΑΔΜΗΕ, τη Motor Oil, τον Μυτιληναίο και την Τέρνα Ενεργειακή, ενώ στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών