
Τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας που γίνεται στην Ελλάδα αποτελεί το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Το Φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.
Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Απάντηση στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις στο μέλι ο εξονυχιστικός έλεγχος
Στόχος και του 13ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.
Το συνέδριο
Συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού» συνδιοργανώνει το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ , σε συνεργασία με την ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και τον Ε.Ο.Σ.Σ.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12:45 η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Φανή Χατζήνα θα αναπτύξει στην ομιλία της το θέμα «Προσαρμογή μελισσοσμηνών – Μεθοδολογία γενετικής βελτίωσης». Την ίδια ημέρα, στις 18:00, ο εντεταλμένος ερευνητής του Τμήματος Μελισσοκομίας, δρ. Λεωνίδας Χαριστός, θα παρουσιάσει το θέμα «Απώλειες των μελισσοσμηνών στη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και στον κόσμο».
Στόχοι του Τμήματος Μελισσοκομίας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συνεδρίου έτσι ώστε τα μελισσοκομικά ελληνικά προϊόντα να έχουν πλέον στοχευμένα και οργανωμένα την προβολή που αξίζει στο υψηλό ποιοτικό τους επίπεδο, αλλά και να γνωστοποιηθεί και προβληθεί περισσότερο ο υποστηρικτικός ρόλος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την ανάπτυξη της Μελισσοκομίας.


Latest News

Το «χρυσάφι» της ελληνικής γης που προτιμούσε και η Κλεοπάτρα
Ο κρόκος καλλιεργείται στην περιοχή της Κοζάνης από τον 17ο αιώνα

Έρχεται εφαρμογή προειδοποιήσεων παγετού για αγρότες
Η εφαρμογή θα παρέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που θα επιτρέψει στους γεωργούς της χώρας να αντιμετωπίσουν έγκαιρα γεγονότα επερχόμενου παγετού

«Πετώντας με έναν κινητήρα»: Οι νέοι κίνδυνοι για τα τρόφιμα
Η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι ασταθείς αγορές ενέργειας και η κλιματική αλλαγή αποτελούν όλα μια απειλή

H συμβολή του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής
«Το κέντρο αναμφισβήτητα ενεργοποιεί μια σειρά από ευκαιρίες για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις»

Αυτά είναι τα 4 χρυσοφόρα προϊόντα της ελληνικής γης
Ποιοτικά προϊόντα με μοναδικά χαρακτηριστικά και εξαγωγικό προσανατολισμό

Τα 4+1 τρόφιμα που «αγαπούν» το κλίμα -Αρνητική έκπληξη τα βιολογικά
Το περιβαλλοντικό και κλιματικό ισοζύγιο των τροφίμων εξαρτάται λιγότερο από το ίδιο το προϊόν και περισσότερο από την καλλιέργεια, τη μεταφορά και τη συσκευασία

Σε ποιες καλλιέργειες θα δοθούν ενισχύσεις de minimis
Συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς

Δυναμική η πορεία της φράουλας – Ρεκόρ για αγγούρι
Πώς κινήθηκαν οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών έως τις 27.1.2023

Πληρωμές 24,89 εκατ. ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Από τις 09/01/2023 έως τις 25/01/2023 ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε τις πληρωμές ύψους 24.893.754,87 ευρώ

«Χτύπησε» το γλοιοσπόριο ελαιώνες σε Μεσσηνία και Λακωνία - Στο 30% οι απώλειες
Οι ελιές που προσβάλλονται από γλοιοσπόριο πέφτουν πρόωρα μειώνοντας την απόδοση της συγκομιδής