Τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας που γίνεται στην Ελλάδα αποτελεί το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Απάντηση στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις στο μέλι ο εξονυχιστικός έλεγχος

Στόχος και του 13ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Το συνέδριο

Συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού» συνδιοργανώνει το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ , σε συνεργασία με την ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και τον Ε.Ο.Σ.Σ.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12:45 η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Φανή Χατζήνα θα αναπτύξει στην ομιλία της το θέμα «Προσαρμογή μελισσοσμηνών – Μεθοδολογία γενετικής βελτίωσης». Την ίδια ημέρα, στις 18:00, ο εντεταλμένος ερευνητής του Τμήματος Μελισσοκομίας, δρ. Λεωνίδας Χαριστός, θα παρουσιάσει το θέμα «Απώλειες των μελισσοσμηνών στη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Στόχοι του Τμήματος Μελισσοκομίας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συνεδρίου έτσι ώστε τα μελισσοκομικά ελληνικά προϊόντα να έχουν πλέον στοχευμένα και οργανωμένα την προβολή που αξίζει στο υψηλό ποιοτικό τους επίπεδο, αλλά και να γνωστοποιηθεί και προβληθεί περισσότερο ο υποστηρικτικός ρόλος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την ανάπτυξη της Μελισσοκομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO