Τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας που γίνεται στην Ελλάδα αποτελεί το 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Το Φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν τρόπο για την προβολή του ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.
Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Απάντηση στις νοθείες και τις ελληνοποιήσεις στο μέλι ο εξονυχιστικός έλεγχος
Στόχος και του 13ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.
Το συνέδριο
Συνέδριο με θέμα «Κλιματική αλλαγή και Παραγωγικότητα Μελισσοσμηνών – Προσαρμογή Γενετικού Υλικού» συνδιοργανώνει το Τμήμα Μελισσοκομίας του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ , σε συνεργασία με την ΟΜΣΕ (Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας) και τον Ε.Ο.Σ.Σ.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12:45 η διευθύντρια του Ινστιτούτου Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Φανή Χατζήνα θα αναπτύξει στην ομιλία της το θέμα «Προσαρμογή μελισσοσμηνών – Μεθοδολογία γενετικής βελτίωσης». Την ίδια ημέρα, στις 18:00, ο εντεταλμένος ερευνητής του Τμήματος Μελισσοκομίας, δρ. Λεωνίδας Χαριστός, θα παρουσιάσει το θέμα «Απώλειες των μελισσοσμηνών στη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών στην Ευρώπη και στον κόσμο».
Στόχοι του Τμήματος Μελισσοκομίας είναι να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συνεδρίου έτσι ώστε τα μελισσοκομικά ελληνικά προϊόντα να έχουν πλέον στοχευμένα και οργανωμένα την προβολή που αξίζει στο υψηλό ποιοτικό τους επίπεδο, αλλά και να γνωστοποιηθεί και προβληθεί περισσότερο ο υποστηρικτικός ρόλος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για την ανάπτυξη της Μελισσοκομίας.
Latest News
Τι προβλέπει η αγορά για τη γεωργία έως το 2035 - Τι αλλάζει
Η ΕΕ παραμένει καθαρός εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων - Η κλιματική αλλαγή, οι ανησυχίες και οι αλλαγές στην κατανάλωση
Στα 255 εκατ. ευρώ η εξισωτική αποζημίωση – Οι εντάξεις
Πώς κατανέμεται η συνολική δημόσια δαπάνη ανά δράση - Οι δικαιούχοι για την εξισωτική αποζημίωση και οι υποχρεώσεις
Η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΚΑΠ
«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για περαιτέρω απλοποίηση της νέας ΚΑΠ», είπε στην παρέμβασή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτης
Να μπουν προτεραιότητα οι δράσεις της ΚΑΠ που θα στηρίξουν παραγωγή και αγρότες
H 4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΣΣ ΚΑΠ πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα – Τι κατέθεσαν εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ
Πώς υπολογίζεται η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο [πίνακες]
Πήραν ΦΕΚ οι όροι και η διαδικασία της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο ύψους 42,5 εκατ. ευρώ – Οι δικαιούχοι
Έρχονται αλλαγές στις επιδοτήσεις - Μεγαλύτερο «πακέτο» για «μικρούς» αγρότες
Ο νέος Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ δηλώνει ότι η ΚΑΠ ύψους 387 δισ. ευρώ δεν θα πρέπει πλέον να ανταμείβει τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες
Παρέμβαση Τσιάρα στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας για αγρότες και βιώσιμες πρακτικές
Τι είπε ο Κώστας Τσιάρας στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας για τη νέα ΚΑΠ, την ευφυή γεωργία, τη μελισσοκομία και τη βιοασφάλεια
Δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ για αγρότες και βιοοικονομία – Πώς θα δοθούν
Νέες μορφές αγροτικής ασφάλισης και συστημάτων μείωσης κινδύνου έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων εξετάζει η ΕΤΕπ
Νέα μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών και την καταπολέμηση των αθέμιτων πρακτικών
Πώς θα ενισχυθεί η θέση των αγροτών της ΕΕ στην εφοδιαστική αλυσίδα – Ποιες αλλαγές προτείνονται
Τι αλλάζει στις ενισχύσεις de minimis στον αγροτικό τομέα
O αναθεωρημένος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ και ι έως τις 31/12/2032