Κατά το εννεάμηνο του 2022, τα έσοδα του ομίλου Intralot διαμορφώθηκαν στα 301,7 εκατ. ευρώ, καταγράφορντας οριακή πτώση -0,3% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη EBITDA στα ανήλθαν σε 88,0 εκατ. ευρώ, αυξημένα 6,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σε τριμηνιαία βάση, το Γ’ τρίμηνο του 2022 συγκριτικά με το Γ’ τρίμηνο του 2021, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 16,6%, ενώ κατά τους Δώδεκα Τελευταίους Μήνες (LTM), τα κέρδη EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα €115,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 4,9% σε σύγκριση με
το δωδεκάμηνο του 2021.

Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 6,0 εκατ. ευρώ ζημιές, σε σύγκριση με κέρδη 44,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επηρεασμένο από το one-off κέρδος της συναλλαγής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού ύψους 88,5 εκατ. ευρώ που έλαβε χώρα το Γ’ τρίμηνο του 2021.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το εννεάμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 67,7 εκατ. ευρώ. Οι Καθαρές Επενδύσεις του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 15,2 εκατ. ευρώ

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του εννεαμήνου του 2022 ανήλθαν στα 98,8 εκατ. ευρώ.

Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα 509,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του εννεαμήνου του 2022.

O δείκτης καθαρής μόχλευσης (Net Debt/ LTM EBITDA) διαμορφώθηκε στο 4,4x στο τέλος του εννεαμήνου του 2022.

Η σημαντική αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών μαζί με την ολοκλήρωση των θετικών ενεργειών αναδιάρθρωσης είχαν θετικό αντίκτυπο στον Καθαρό Δανεισμό.

Από την άλλη πλευρά, η θέση του συνολικού δανεισμού επηρεάστηκε αρνητικά από την υποτίμηση του ευρώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Intralot

Στις 6 Σεπτεμβρίου, 2022, η INTRALOT ανακοίνωσε την επέκταση συνεργασίας με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για ένα επιπλέον έτος, από την 31η Ιουλίου του 2024 έως την 31η Ιουλίου του 2025, με δυνατότητα ανανέωσης της συνεργασίας για ένα επιπλέον έτος στον τομέα προϊόντων και υπηρεσιών λοταρίας.

Προοπτικές

Αναδορικά με τις γεωπολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις ο όμιλος αναφέρει: «Οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μια σειρά προκλήσεων ως αποτέλεσμα των εντάσεων στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που έρχεται να προσθέσει στις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας της πρόσφατης πανδημίας.

Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις ανάγκασαν τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής να αναλάβουν δράση για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών. Οι κεντρικές τράπεζες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν ήδη αυξήσει τα επιτόκια και η προοπτική είναι ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω αυξήσεις με άμεσο αντίκτυπο στο κόστος χρηματοδότησης του Ομίλου Intralot.

Ο Όμιλός μας δεν έχει άμεση έκθεση – από πλευράς δραστηριοτήτων ή από πλευράς εξάρτησης – σε προμηθευτές στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του πληθωρισμού οφείλεται μέχρι στιγμής στις υψηλές τιμές των βασικών εμπορευμάτων, στα οποία ο Όμιλος έχει περιορισμένη έκθεση. Ωστόσο, δε μπορούμε να παραβλέψουμε τις έμμεσες επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ομίλου ως αποτέλεσμα της φθίνουσας ανάπτυξης των περισσότερων οικονομιών και της αύξησης των λειτουργικών εξόδων λόγω των πληθωριστικών πιέσεων στους μισθούς.

Η Διοίκηση της Εταιρείας παρακολουθεί σε συνεχή βάση τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Υπόθεση Θεοδωρικάκος: Νέα στοιχεία από την επικοινωνία του ταξίαρχου που κάνει την καταγγελία με συγγενείς
Επικαιρότητα |

Υπόθεση Θεοδωρικάκος: Νέα στοιχεία από την επικοινωνία του ταξίαρχου που κάνει την καταγγελία με συγγενείς

Ο τότε διοικητής είχε ενημερώσει ανθρώπους από το συγγενικό του περιβάλλον για την υπόθεση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στην παρέα του υιού του Τάκη Θεοδωρικάκου

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Επιτυχημένο το σύστημα ανώνυμης παροχής πληροφοριών
Επικαιρότητα |

Επιτυχημένο το σύστημα ανώνυμης παροχής πληροφοριών κρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Το σύστημα ανώνυμης παροχής πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος για θέματα ανταγωνισμού στην Επιτροπή Ανταγωνισμού συγκεντρώνει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε σημερινή ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει επιτυχημένο το σύστημα καθώς διακρίνει δυναμική συμμετοχή και υπενθυμίζει ότι ξεκίνησε πανελλαδική εκστρατεία για το σύστημα ανώνυμης παροχής πληροφοριών στα τέλη του 2021 και την ίδια χρονιά έγιναν αναφορές για 42 […]