«Στόχος της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση επενδύσεων από γερμανικές εταιρείες, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Υποδεχόμενος τον Γενικό Διευθυντή και τον Διευθυντή του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ.κ. Αθανάσιο Κελέμη και Γεώργιο Θεοδωράκη, ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε χαρακτηριστικά πως η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, έχουν, ήδη, μπει στο κάδρο εταιρειών-κολοσσών, όπως η Cisco, η Deloitte, η Microsoft, η Pfizer, αλλά και η Deutsche Telekom, που βοηθούν στην ανατροπή του brain drain. «Με εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργήσαμε το απαραίτητο επενδυτικό περιβάλλον», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: «Η Θράκη αποκτά καταλυτικό γεωστρατηγικό ρόλο»

Η Θεσσαλονίκη του 2030

«Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου παρουσίασα όλες τις κινήσεις που γίνονται με στόχο να επανατοποθετήσουμε την πόλη και τη Βόρειο Ελλάδα στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής-και μέσω των 30+ έργων για τη Θεσσαλονίκη του 2030″, δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι «κοινή θέλησή μας είναι, μέσα στον Ιανουάριο του 2023 να οργανωθεί συνάντηση με τους τρεις Περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας, με θέμα τις γερμανικές επενδύσεις στην περιοχή και τη συμμετοχή εκπροσώπων γερμανικών εταιρειών».Καλαφάτης:

Οι εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, από την πλευρά τους, ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Εσωτερικών για τις κινήσεις που γίνονται για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας και τη σειρά εκδηλώσεων που πρόκειται να οργανώσουν, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, για τις οποίες και ζήτησαν τη συνδρομή της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα