Αύξηση των πωλήσεων για την Meta Platforms, ανέφερε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος της, Nicola Mendelsohn, μιλώντας  στο συνέδριο Reuters NEXT. Ο κ. Mendelsohn τόνισε ότι η εορταστική περίοδος αγορών ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο φέτος ωθούμενη από ένα Σαββατοκύριακο εκπτώσεων Black Friday που είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Διαδίκτυο: «Βαλκανοποίηση», metaverse, ασφάλεια – Οι προβλέψεις για το 2023

Η ανησυχία για ελλείψεις λειτούργησε θετικά

Οι καταναλωτές που ανησυχούσαν για τις ελλείψεις στην αγορά προμηθεύτηκαν νωρίς τα επιθυμητά δώρα, ενώ οι επιχειρήσεις με υπερβολικό απόθεμα προσπαθούν να «ξεπουλήσουν» δελεάζοντας με μεγάλες εκπτώσεις, δήλωσε ο Mendelsohn.

«Βλέπουμε ότι υπάρχουν όλο και περισσότερες προσφορές και έτσι προφανώς βοηθάμε στη σύνδεση των διαφημιζόμενων για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα άτομα που τους ενδιαφέρουν», ανέφερε.

Αντιστροφή κλίματος

Η εταιρεία προέβλεψε άσχημες προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο και απέλυσε το 13% του εργατικού δυναμικού της νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία της Meta. Περισσότεροι από τους μισούς που απολύθηκαν κατείχαν επιχειρηματικές θέσεις, δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη στους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Στη λίστα των «εξτρεμιστικών οργανισμών» η Meta του Facebook

Ο Mendelsohn ανέφερε ότι κάνει check-in με την ομάδα του τακτικά για να ρωτήσουν πώς νιώθουν οι άνθρωποι, ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους σε στρεσογόνες στιγμές να επικεντρωθούν σε «τι μπορείτε να ελέγξετε».

«Μην βλέπετε το όλο θέμα ως ένα μεγάλο άμορφο χάος, κάπως να το διαλύσετε», είναι η χαρακτηριστική ατάκα του για να τους εμψυχώσει.

Οι πωλήσεις των εορταστικών διαφημίσεων θα μπορούσαν να είναι μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα για τη Meta, η οποία δυσκολεύεται φέτος, καθώς οι διαφημιστές και οι καταναλωτές «τράβηξαν την πρίζα» των δαπανών εν μέσω αυξανόμενου κόστους και ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων.Επιπλέον, ανοίγει και μία «χαραμάδα» αισιοδοξίας για το προσωπικό της, ότι δεν θα προβεί σε νέες απολύσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή