Πρόστιμo που φτάνει τα 265 εκατ. ευρώ επέβαλε σήμερα η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας στη Meta, με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη χώρα στη μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, να προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Με την επιβολή της χρηματικής αυτής ποινής τερματίζεται μια έρευνα που ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους και συνδέεται με την ανακάλυψη μιας δέσμης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook (533 εκατ. χρήστες του Facebook και του Instagram) τα οποία βρέθηκαν διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης: Οι χιλιάδες απολύσεις στη Meta, η «γενναία» αποζημίωση και η συγγνώμη του Μαρκ

Η Meta βρισκόταν τακτικά στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών προστασίας της ιδιωτικής ζωής παγκοσμίως, με τον επόπτη προσωπικών δεδομένων της Ιρλανδίας να αναλαμβάνει συχνά την «ηγεσία» για την Ευρώπη καθώς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην ΕΕ βρίσκονται στο Δουβλίνο.

Η «διαρροή» του 2019

Τα προσωπικά δεδομένα 533 εκατομμυρίων χρηστών σε 106 χώρες, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, τοποθεσιών και ορισμένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δημοσιεύτηκαν σε φόρουμ το 2019. Το Facebook διόρθωσε στη συνέχεια την ευπάθεια σε αυτό το χαρακτηριστικό, όπου τα δεδομένα μπορούσαν να συλλεχθούν από εξωτερικά μέρη μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται scraping.

Η Meta είπε ότι εξετάζει προσεκτικά την απόφαση και «η προστασία του απορρήτου και της ασφάλειας των δεδομένων των ανθρώπων είναι θεμελιώδης για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ουκρανία: Ο πόλεμος στερεί άντρες από το εργατικό δυναμικό – Περιζήτητες οι γυναίκες από τα εργοστάσια
Διεθνή |

Γυναίκες στη χαλυβουργία - Περιζήτητες οι εργαζόμενες στα ουκρανικά εργοστάσια

Η στρατηγική προσλήψεων γυναικών στοχεύει στην αντικατάσταση των ανδρών που πάνε στον πόλεμο, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων που έχουν μετακομίσει σε ασφαλέστερες περιοχές της χώρας