Η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) απηύθυνε σήμερα έκκληση για υποστήριξη προς τους Σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο και τους ευάλωτους πολίτες του Λιβάνου στη χώρα αυτή που έχει βυθιστεί σε μια πρωτοφανή κοινωνικοοικονομική κρίση.

«Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό του Λιβάνου», δήλωσε ο επικεφαλής της UNHCR Φίλιπο Γκράντι μετά την επίσκεψή του στη Βηρυτό, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τη χώρα που διανύει «μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της» και φιλοξενεί «έναν από τους μεγαλύτερους κατά κεφαλήν πληθυσμούς προσφύγων στον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: Λίβανος: Βοήθεια 5,4 δισ. δολαρίων από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Μαστίζεται από οικονομική κρίση ο Λίβανος

Από τα τέλη του 2019, ο Λίβανος μαστίζεται από οικονομική κρίση την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα χαρακτηρίζει ως μία από τις χειρότερες της σύγχρονης ιστορίας, πλήττοντας σκληρά τις ευάλωτες κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων.

Εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι κατέφυγαν στον Λίβανο μετά την έναρξη του πολέμου στην πατρίδα τους, τη γειτονική Συρία το 2011.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λίβανος φιλοξενεί σχεδόν δύο εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, ενώ σχεδόν 830.000 είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υποστηριχθούν «τώρα περισσότερο από ποτέ τόσο οι Λιβανέζοι που χρήζουν ανάγκης όσο και οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούνται γενναιόδωρα επί τόσα χρόνια» στη χώρα αυτή.

Η κυβέρνηση του Λιβάνου τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας διευθέτησης της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε ο Γκράντι, ο οποίος συναντήθηκε με Λιβανέζους ηγέτες, και πρόσθεσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου «παρά την πολυπλοκότητα και τη δυσκολία της κατάστασης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα