Στους Ολλανδούς αρέσει να λένε ότι τα παιδιά στην Ολλανδία μαθαίνουν να κάνουν ποδήλατο πριν προλάβουν να περπατήσουν. Αν και μπορεί να είναι ένας αστικός μύθος, είναι συνηθισμένο να προσπαθεί κάποιος να αποφύγει τα νήπια που κάνουν «καριέρα» σε δύο τροχούς.

Σε μια κοινωνία προσανατολισμένη προς το ποδήλατο, η οδήγηση ενός είναι απλώς μέρος της καθημερινής ζωής.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν κάποιο δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτόν τον βασικό τρόπο μεταφοράς;

Η κρίση του κόστους ζωής είχε ως αποτέλεσμα ένα κύμα οικογενειών στην Ολλανδία να στραφούν σε τράπεζες ποδηλάτων για να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν θα μείνουν πίσω.

Κρίση του κόστους ζωής

Όπως αναφέρει το BBC, η ολλανδική ένωση μεταφορών, η ANWB, δημιούργησε ένα σχέδιο που επισκευάζει τα πεταμένα μεταχειρισμένα ποδήλατα. Η ζήτηση για ανακαινισμένα ποδήλατα αυξάνεται στα ύψη. Πέρυσι, μια ομάδα στο Άμστερνταμ έλαβε περισσότερα από 400 αιτήματα για βοήθεια. Μέχρι στιγμής φέτος είχε ήδη 1.200 αιτήσεις.

Αυτό το έργο της «τράπεζας ποδηλάτων» λειτουργεί ως κοινωνική επιχείρηση που προσφέρει στους εφήβους που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο την ευκαιρία να μάθουν ένα επάγγελμα, παράλληλα με μαθήματα ζωής για την ακρίβεια και τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία , τον Σεπτέμβριο του 2022, ο πληθωρισμός στην Ολλανδία έφτασε στο ιστορικό υψηλό του 14,5%, ενώ οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 200% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι άνθρωποι πληρώνουν περισσότερα για τρόφιμα, καύσιμα, ρούχα, δημόσια μέσα μεταφοράς και εκπαίδευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus