Έντονη κριτική άσκησε κορυφαίος κυβερνητικός Ουκρανός αξιωματούχος στον ιδιοκτήτη του Twitter Ίλον Μασκ για τις «μαγικές απλές λύσεις» του δισεκατομμυριούχου, αναφερόμενος σε ιδέες που πρότεινε ο Musk σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη συγκράτηση του περιεχομένου του Twitter.

Ο Mykhailo Podolyak απαρίθμησε ως παραδείγματα τέτοιων προτάσεων την «ανταλλαγή ξένων εδαφών για μια ψευδαίσθηση ειρήνης» και το «άνοιγμα όλων των ιδιωτικών λογαριασμών επειδή η ελευθερία του λόγου πρέπει να είναι απόλυτη».

Διαβάστε επίσης: Ζελένσκι: Πρόσκληση στον Μασκ να επισκεφθεί το Κίεβο

«Προτιμά τις λεγόμενες μαγικές “απλές λύσεις”», έγραψε ο Podolyak στο Twitter, μια προφανής αναφορά στα σχέδια του Μασκ, που αυτοπροσδιορίζεται ως υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου για τη μεταρρύθμιση του Twitter, καθώς και σε ένα tweet στο οποίο κάλεσε την Ουκρανία να εγκαταλείψει τη χερσόνησο της Κριμαίας που έχει καταληφθεί από τη Ρωσία με αντάλλαγμα την ειρήνη.

Η περίπλοκη σχέση Μασκ -Ουκρανίας

Η Ουκρανία είχε μια περίπλοκη σχέση με τον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Τις πρώτες ημέρες του πολέμου επαινέθηκε για την δωρεάν παροχή στην Ουκρανία χιλιάδων συσκευών δορυφορικού διαδικτύου Starlink, που κατασκευάζονται από τη SpaceX του Μασκ, αλλά η φιλία προσέκρουσε σε δυσκολίες τον Οκτώβριο, όταν ο Μασκ εξέφρασε την υποστήριξή του σε όρους ειρήνης που απορρίφθηκαν από το Κίεβο.

Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε να ανακηρυχθεί επίσημα η Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, τμήμα της Ρωσίας και να διεξαχθούν δημοψηφίσματα υπό την εποπτεία του ΟΗΕ για το αν η Ρωσία θα πρέπει να παραμείνει ή να φύγει σε άλλα κατεχόμενα εδάφη

Το tweet προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από Ουκρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Podolyak. Το Κίεβο έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα ότι θα παραχωρήσει γη για την ειρήνη.

Αμέσως μετά τη διαμάχη αυτή, ο Mασκ παραπονέθηκε δημοσίως για το κόστος της παροχής δωρεάν υπηρεσιών Starlink στην Ουκρανία επ’ αόριστον. Είπε τον Οκτώβριο ότι μόνο 10.630 από τα 25.300 Starlink που στάλθηκαν στην Ουκρανία πλήρωναν πραγματικά για την υπηρεσία.

Το Κίεβο αναγνώρισε ότι «ορισμένα» τερματικά παρέχονται δωρεάν, αλλά δεν έδωσε ακριβείς αριθμούς. Σε μια αλλαγή τόνου ο Mασκ δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί τα δωρεάν Starlinks της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα