Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους κανόνες για την υποχρεωτικότητα των τεστ Covid 19 σε ορισμένες πόλεις, σηματοδοτώντας ότι μπορεί να έρθει περισσότερη χαλάρωση στη χώρα, η οποία βρίσκεται υπό αυστηρούς περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Ο φόβος της ύφεσης οδηγεί τις επενδυτικές επιλογές

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 4,29%, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 8,61%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite πρόσθεσε 1,76% στις 3.211,81 μονάδες και ο Shenzhen Component κέρδισε 0,92% στις 11.323,35 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Fed: Περιπλέκεται η πορεία για την «ιδανική» νομισματική πολιτική

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία κέρδισε 0,15% στις 27.820,40 μονάδες και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο 0,33% στις 7.325,60 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας διαφοροποιήθηκε από την τάση και υποχώρησε κατά 0,62% στις 2.419,32 μονάδες.

Morgan Stanley: Αύξησε τη σύσταση για τις κινεζικές μετοχές

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Morgan Stanley αύξησαν τη σύστασή τους για τις κινεζικές μετοχές σε overweight, σηματοδοτώντας το τέλος της στάσης του οίκου για τις κινεζικές μετοχές ως equal-weight, την οποία διατηρούσε για σχεδόν δύο χρόνια. Η Morgan Stanley σημείωσε ότι η χώρα έχει επιβεβαιώσει την πορεία της προς την τελική επαναλειτουργία μετά την Covid εποχή.

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών Caixin/S&P Global services της Κίνας για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 46,7, αντιπροσωπεύοντας τη χαμηλότερη μέτρηση των τελευταίων έξι μηνών. Τα στοιχεία σηματοδοτούν επίσης τον τρίτο συνεχή μήνα συρρίκνωσης της παραγωγής και των νέων εργασιών, αφού η μέτρηση του Οκτωβρίου διαμορφώθηκε στο 48,4, ενώ η μέτρηση του Σεπτεμβρίου ήταν 49,3.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders