Υποχώρησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν από την προηγούμενη άνοδο, καθώς οι επενδυτές μελετούν και εξετάζουν πέρα από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που δείχνουν ότι παραμένει ισχυρή παρά την επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου υποχώρησε κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 3,488%. Στο υψηλότερο επίπεδό της κατά την συνεδρίαση η απόδοση έφθασε στο 3,638%.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Άντεξε και έσωσε την εβδομάδα

Το 2ετές ομόλογο κέρδισε λίγο περισσότερο από 2 μονάδες βάσης στο 4,282%. Μετά τα νέα στοιχεία, εκτινάχθηκε στο 4,41% νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Οι προσλήψεις εκτός του γεωργικού τομέα αυξήθηκαν κατά 263.000  τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters πρόβλεψαν κατά μέσο όρο αύξηση 200.000, με τις εκτιμήσεις τους να διαμορφώνονται σε ένα εύρος από 133.000 έως 270.000. Τα στοιχεία για τον Οκτώβριο αναθεωρήθηκαν υψηλότερα και έδειξαν αύξηση των προσλήψεων κατά 284.000 έναντι 261.000 που είχε ανακοινωθεί.

Σε ένα ακόμη πλήγμα στις αντιπληθωριστικές προσπάθειες της Fed, οι μέσες ωριαίες αποδοχές σημείωσαν άλμα 0,6% για τον μήνα, διπλάσιο από την εκτίμηση του Dow Jones. Οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 5,1% σε ετήσια βάση, επίσης πολύ πάνω από την προσδοκία του 4,6%.

Ωστόσο, οι αποδόσεις υποχώρησαν αργότερα μέσα στην ημέρα, παράλληλα με τις μετοχές που περιόρισαν τις απώλειες, καθώς οι παρατηρητές της αγοράς λένε ότι οι traders αποτίναξαν τα στοιχεία της Παρασκευής και κοίταξαν αντ’ αυτού την επικείμενη συνεδρίαση της Fed.

Η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να ελέγξει τον πληθωρισμό μέσω της αύξησης των επιτοκίων και έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης σε κάθε μία από τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις της. Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν επισημάνει ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των επιτοκίων θα μπορούσε να επιβραδυνθεί σύντομα και οι αγορές αναμένουν τώρα ότι η κεντρική τράπεζα θα εφαρμόσει αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές