Υπό μεγάλες τραπεζικές πιέσεις βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατηθεί στη ζώνη των 900 μονάδων, με λιγοστές όμως αγοραστικές δυνάμεις να εκδηλώνονται. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,79% στις 896,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Ενώ πριν από μόλις λίγες συνεδριάσεις το κλίμα στην αγορά ήθελε τον γενικό δείκτη να «βλέπει» τις 950 μονάδες, η σημερινή εικόνα, και σε κάθε περίπτωση μετά το -2% της Παρασκευής, είναι τελείως διαφορετική. Πλέον ο γενικός δείκτης παλεύει να κρατηθεί στη ζώνη των 900 μονάδων, με λιγοστές η αλήθεια είναι δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης – Σε αρνητικά εδάφη οι ευρωαγορές

Στη ζώνη των 900 ευρώ

Το πισωγύρισμα της Παρασκευής επανέφερε την αγορά στην ζώνη στήριξης των 900 μονάδων αποφορτίζοντας για τα καλά τους ταλαντωτές. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα ικανό περιθώριο μέχρι να υπάρξει αλλαγή πλεύσης της βραχυπρόθεσμης τάσης αφού το σχετικό όριο τοποθετείται στην ζώνη του κινητού μέσου όρου των 30 ημερών, λίγο ψηλότερα από τις 885 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις ασιατικές αγορές

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς ηγούνται της πτώσης, με τον κλαδικό μάλιστα να είναι στο -2,87%. Σε αρνητικά επίσης εδάφη είναι οι Jumbo, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Aegean, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Motor Oil, ΟΛΠ και Λάμδα, ενώ θετικά κινούνται οι Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και Μυτιληναίος. Η ΓΕΚ Τέρνα είναι στο +2,05%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών