Αλμα έως και 6,6% καταγράφει η πορεία της μετοχής της Credit Suisse την Δευτέρα λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του διάδοχου της Σαουδικής Αραβίας και μιας αμερικανικής εταιρείας, της οποίας ηγείται πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της Barclays, έχουν δείξει ενδιαφέρον να επενδύσουν τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη νέα επενδυτική τραπεζική μονάδα της ελβετικής τράπεζας, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Διαβάστε επίσης – Credit Suisse: Ενδιαφέρον της Σαουδικής Αραβίας για επένδυση 1 δισ. ευρώ

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή σημειώθηκε ρεκόρ 13 ημερών σερί απωλειών για την μετοχή της Credit Swiss.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Nέο αρνητικό ρεκόρ για την τιμή της μετοχής

Περιμένοντας την επίσημη πρόταση

Η είδηση που άλλαξε το κλίμα τη Δευτέρα σχετίζεται με την πρόθεση του διαδόχου του σαουδαραβικού θρόνου, πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να εξετάσει μια επένδυσης περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της νέας μονάδας CS First Boston (CSFB) και του διορισμένου διευθύνοντος συμβούλου της Michael Klein, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ.. Ωστόσο, η τράπεζα δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη πρόταση.

Πρόσθετη οικονομική υποστήριξη θα μπορούσε να προέλθει από αμερικανούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Atlas Merchant Capital, του πρώην επικεφαλής της Barclays, Bob Diamond, σύμφωνα άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Credit Suisse δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Επιδιώκοντας να επαναφέρει την ανανέωση σε μια επιχείρηση που μαραζώνει, η Credit Suisse ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα αναδιαμορφώσει την επενδυτική της τράπεζα, μέσω της First Boston. Η τράπεζα επέλεξε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Klein για να ηγηθεί της CSFB.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας