Σε πτώση για δέκατη συνεχόμενη ημέρα βρίσκεται η μετοχή του ελβετικού κολοσσού καθώς την Δευτέρα σημείωνε υποχώρηση έως και  5,4%.

Συνολικά το τελευταίο δεκαήμερο η πτώση για την Credit Suisse αγγίζει το 27%. Οι μαζικές εκροές της προηγόυμενης εβδομάδας έχουν επηρεασει αρνητικά τους επενδυτές. Επιπλέον, η είδηση ότι η τράπεζα συμφώνησε  για την πώληση μεγάλου μέρους της δραστηριότητας τιτλοποιημένων προϊόντων στην Apollo Global Management «γέννησε» καχυποψία στις αγορές καθώς πολλές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν είναι σαφείς.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Εκδίδει 889 εκατομμύρια νέες μετοχές

Αναδιάρθρωση

Οι εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στα δεινά των τελευταίων ετών, καθώς μια σειρά από γεγονότα κλόνισαν το κύρος της Credit Suisse, ενός από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Η τράπεζα ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα αναδιάρθρωση που περιλαμβάνει τη διάσπαση της επενδυτικής τράπεζας, τον διαχωρισμό της μονάδας συμβουλευτικών υπηρεσιών και χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Προχωράει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 δισ. ελβετικά φράγκα

Για να πετύχει η αναδιάρθρωση, η τράπεζα πρέπει να αντλήσει 4 δισ. ελβετικά φράγκα μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που ξεκινάει την Δευτέρα και λήγει στις 6 Δεκεμβρίου.

Ολοένα και χειρότερα

Την Τετάρτη, Credit Suisse ανακοίνωσε ότι αναμένει ζημίες προ φόρων ύψους 1,5 δισ. ελβετικών φράγκων (1,58 δισ. δολάρια) στο τέταρτο τρίμηνο. Μετά από αυτή την είδηση αυξήθηκε και το κόστος ασφάλισης του χρέους της τράπεζας έναντι χρεοκοπίας.

Τα πενταετή συμβόλαια ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης της Credit Suisse – που δείχνουν το κόστος ασφάλισης του χρέους της έναντι αθέτησης – αυξήθηκαν τη Δευτέρα και πλησιάζουν το ρεκόρ που σημείωσαν τον Οκτώβριο.

Τα «πράγματα» για την τράπεζα χειροτερεύουν καθημερινά και ο ελβετικός όμιλος «ακροβατεί σε ένα τεντωμένο σχοινί». Πιθανότατα, η τελευταία της ελπίδα για διάσωση, να είναι μία επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου. Την επόμενη Τρίτη, που λήγει η προθεσμία, θα γνωρίζουμε περισσότερα για το μέλλον της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους